De kinderen van De Vordering maakten maandagmorgen muzikaal een rondgang door het dorp. Foto: Jan Hendriksen.
De kinderen van De Vordering maakten maandagmorgen muzikaal een rondgang door het dorp. Foto: Jan Hendriksen. Foto: Jan Hendriksen

Muzikale start laatste schooljaar De Vordering

Algemeen

VORDEN – 'De scholen zijn weer begonnen' prijkt er op de spandoeken sinds vorige week bij de diverse invalswegen van Vorden. De start van het nieuwe schooljaar op de katholieke basisschool De Vordering aan Het Jebbink in Vorden begon maandagmorgen echter wel op een heel bijzondere wijze. Het is immers het laatste schooljaar voor deze school op deze locatie. Het voornemen is immers om basisschool De Vordering en Het Hoge op 1 augustus 2018 samen te voegen tot een school op locatie Het Hoge.

Door Jan Hendriksen

Daarom werd maandagmorgen om half negen het nieuwe schooljaar op een 'gezellige' manier geopend. De ruim honderdtwintig kinderen werden op het schoolplein in het bijzijn van talloze vaders en moeders en een enkele opa en oma welkom geheten door directrice Beryl Grob-Schouten en haar collega onderwijzers en onderwijzeressen. "Dit is de allerlaatste start van een schooljaar voor ons als school op deze locatie. En dat is best wel bijzonder. Daarom hebben we jullie ook gevraagd om vanmorgen 'zelfgemaakte' instrumenten mee naar school te nemen. En daar hebben jullie massaal gehoor aan gegeven. Dat is prachtig", aldus Grob. Na eerst luidkeels het schoollied van De Vordering te hebben gezongen met als refrein 'De Vordering, een school om van te houden. De Vordering, een school voor iedereen, Met lieve meesters en de juffen. Met al die fijne kanjers om ons heen' maakten de kinderen aansluitend met hun zelfgemaakte instrumenten, zoals gitaren en bellen maar ook met pannendeksels met een pollepel een kleine enthousiaste rondgang via Het Jebbink, Burgemeester Galleestraat, Zutphenseweg en Decanijeweg door het dorp. Aansluitend begonnen de eerste les.

Oecumenisch
Voor de fusie van De Vordering en het Hoge zijn door de besturen van beide scholen een aantal uitgangspunten geformuleerd. Zo zal de gefuseerde school een oecumenische grondslag krijgen. Dit betekent dat zowel de christelijke als katholieke identiteit van de nieuw te vormen school herkenbaar vertegenwoordigd zullen blijven.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant