Bij voetbalvereniging Vorden is men voor het G-voetbal enthousiast geraakt door de super-fan Sidney Gout. Foto: PR.
Bij voetbalvereniging Vorden is men voor het G-voetbal enthousiast geraakt door de super-fan Sidney Gout. Foto: PR. Foto: Jan Hendriksen

VV Vorden wil G-voetbal introduceren

Algemeen

VORDEN – Naast het reguliere senioren- en jeugd-, meiden- en vrouwen-, het 35+ en 45+– en het zaalvoetbal organiseert de KNVB ook het speciale G-voetbal. G-voetbal is een wedstrijdvorm op een half veld met zeven tegen zeven voor spelers met een verstandelijke beperking. Ook in het district Oost van de KNVB ziet men de laatste jaren dat er bij diverse verenigingen de gelegenheid geboden wordt om deze doelgroep te laten genieten van de voetbalsport.

Door Jan Hendriksen

Bij voetbalvereniging Vorden is men voor het G-voetbal enthousiast geraakt door de 21-jarige in Vorden woonachtige superfan Sidney Gout van het eerste team van de geel-zwarten die heel graag zou willen voetballen in een G-team bij zijn favoriete club.

"Vanaf mei dit jaar zijn wij gezamenlijk dit traject van start gegaan om te bekijken of we dit kunnen realiseren, waarbij Sidney allereerst met zijn enthousiasme medespelers ging vragen wie ook graag G-voetbal willen spelen in Vorden. Wij zijn nu halverwege het traject en op dit moment heeft Sidney al zeven medespelers enthousiast gekregen om ook mee te doen. Parallel hieraan hebben wij als bestuur contact gezocht met diverse instanties die ons zouden kunnen mee helpen en in ieder geval een stuk kennis, kunde en ervaring over kunnen dragen met en over deze doelgroep. Zo zijn wij in contact gekomen met Zozijn, Urtica de Vijfsprong, Bewegingsonderwijs in Zutphen, Gelderse Sportfederatie en de KNVB om informatie in te winnen, ervaringen te delen en onze plannen en ideeën te delen.", zo laat voorzitter Marc van der Linden van v.v. Vorden weten.

Informatieavond
De volgende stap die VV Vorden wil nemen is om een informatieavond organiseren op donderdag 24 augustus om gezamenlijk de laatste stappen te bepalen voor het oprichten van het G-team, waarbij de begeleiding, de coaching en eventueel de training een belangrijk onderwerp zal zijn.

Marc van der Linden: "Maar allereerst willen wij graag samen met Sidney Gout komen tot een nog grotere groep enthousiaste G-voetballers om zodoende een team van elf á twaalf spelers te krijgen waarmee wij bij VB Vorden het G-team kunnen starten. Wij zijn dan ook blij dat er door de publiciteit in de laatste weken er al twee enthousiaste voetballers interesse hebben getoond."  Sidney Gout probeert op allerlei manieren ook zijn initiatief onder de aandacht te brengen. "Zo heb ik onder meer op diverse facebookpagina's mijn initiatief kenbaar gemaakt in onder meer Vorden, Ruurlo en Hengelo. Mijn grootste wens is om naast het oprichten van een G-team in de toekomst ook een G-voetbalkamp te organiseren. Maar eerst moeten we zien dat we een team gaan vormen. Maar daar heb ik alle vertrouwen in", zo laat de 'superfan' van VV Vorden weten.

De informatiebijeenkomst over de opstart van een G-team bij VV Vorden op 24 augustus vindt plaats in de kantine van VV Vorden op sportpark Het Grote Veld en begint om 20.00 uur.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant