Tijdens de prijsuitreiking mocht Ties voor deze prestatie een mooie welverdiend medaille in ontvangst nemen. Foto: PR
Tijdens de prijsuitreiking mocht Ties voor deze prestatie een mooie welverdiend medaille in ontvangst nemen. Foto: PR

Ties Dekkers vist zesde plaats op NK zoetwater hengelen

Algemeen

VORDEN/STEENWIJK - Ties Dekkers viste een prachtige zesde plaats op NK zoetwater hengelen te Steenwijk. Stan Dekkers maakte zijn debuut op dit NK en viste een keurige wedstrijd door net achter de middenmoot te eindigen.

Op zaterdag 9 september was het dan zover, het NK zoetwater hengelen jeugd. Dit jaar werd dit NK gevist in het Beukerskanaal tussen Steenwijk en Giethoorn. In april had Stan Dekkers zich rechtstreeks voor dit NK geplaatst door bij de federatieve selectiewedstrijden een keurige derde plaats te vissen. Ties Dekkers viste hier een zevende plaats en kwam net te kort want de eerste zes vissers gingen rechtstreeks door. Voor Ties was het dus afwachten op een afmelding van een andere deelnemer, en hij had geluk want er kwam een afmelding en de eerstvolgende op de reservelijst was Ties. Aan de voorbereiding voor dit NK kon het niet liggen, er zijn vele uren aan voorbereiding aan vooraf gegaan. Dit in de vorm van het materiaal tip top in orde maken en houden, meerdere trainingsdagen, specifiek geprepareerde tuigen voor dit type wedstrijdwater, voerkeuze enzovoort.

Er werd zaterdag 9 september om 5.45 uur vertrokken vanuit Vorden, Rob Golstein ging mee als coach voor Ties, Marcel Dekkers nam de coaching voor Stan voor zijn rekening. Ties en Stan visten allebei in de categorie U15 (tot en met 13 jaar). In deze categorie hadden zich 46 deelnemers geselecteerd. Stan was met zijn net 9 jaar een van de jongste deelnemers. Om 11.00 uur was het startsein en de wedstrijd was begonnen. Er werd gevist van 11.00 tot 15.00 uur. Stan begon al meteen zijn eerste vissen te vangen, het waren vooral posjes en kleine voorntjes. Ties ving ook meteen vanaf het begin vis, ook hier veel posjes en kleine voorn, maar Ties ving regelmatig wat grotere bliekjes en brasempjes (halfwasjes).

Om te kunnen winnen, werden er door Ties en Stan een flinke hoeveelheid geknipte pieren gecupt. In de hoop hiermee een brasem of een grote baars te kunnen verleiden. Bij Ties pakte de wijziging in de strategie (met dank aan de coach) uitstekende uit. Ties zijn dobber zakte weg en er werd een dikke brasem gehaakt. Dit was de bonusvis die je nodig had om een goed resultaat te vissen. Uiteindelijk is Ties met 2.235 gram derde in vak A geworden. In het overall klassement betekende dit een zesde plaats. Stan had als een van de jongste deelnemers een uitstekend debuut en wist zich met 420 gram net achter de middenmoot te klasseren.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant