Actiefoto van de bekerwedstrijd tussen Vorden JO15-1 en Kon. UD JO15-1 in de voorbereiding op het seizoen. Foto: PR
Actiefoto van de bekerwedstrijd tussen Vorden JO15-1 en Kon. UD JO15-1 in de voorbereiding op het seizoen. Foto: PR

Voetbalvereniging Vorden klaar voor start seizoen

Algemeen

VORDEN - In tegenstelling tot de vorige tientallen jaren heeft de KNVB besloten om de start van de competitie naar eind september te verschuiven en tevens de competitie t/m het laatste weekend van mei door te laten lopen. Daardoor was er de afgelopen vier weken met trainingen, vergaderingen, bijeenkomsten en diverse wedstrijden al wel volop activiteit op het Sportpark 't Grote Veld, maar betroffen de wedstrijden op zaterdag en zondag uitsluitend bekerwedstrijden. Komende zondag start de competitie daadwerkelijk en gaan er maar liefst 34 (!) teams bij v.v. Vorden van start en is er zowel bij de JO19, JO17 als bij de JO15 en de meidenteams sprake van combinatieteams met de beide buurmannen sv Ratti en sv Socïi.

Met vier meidenteams, een extra seniorenteam, drie teams per leeftijdscategorie in de junioren en maar liefst vier JO13 (D) teams is er, ondanks de daling van het aantal nieuwe jeugdleden bij de 5-6 jarigen, toch weer sprake van een stijging van het aantal elftallen ten opzichte van voorgaande jaren. Als je het aantal elftallen vergelijkt met tien seizoenen geleden, kun je zien dat de groei vooral plaats heeft gevonden bij de junioren elftallen (12-18 jaar).

Bij de jongste jeugdteams had v.v. Vorden in het seizoen 2006-2007 ook al vijf E-teams (nu vijf JO11 teams) en vier F-teams (nu drie JO9 en 1 JO8), maar in plaats van negen elftallen bij de junioren en D-pupillen in 2006, zijn er nu negen juniorenelftallen, vier meidenelftallen en vier D-pupillenelftallen.

Dat zijn acht elftallen meer als tien jaar geleden en in totaal dus zo'n honderdtwintig spelende leden, waarbij wel aangemerkt dient te worden dat er bij de junioren en de meidenteams sprake is van zogenaamde 'Samenwerkingsteams'. "Samen met sv Ratti en sv Socïi hebben wij zowel bij de JO19 en JO17 een ST-team en ook bij de JO15. In alle drie gevallen is er sprake van een meerderheid van spelers van onze buurtclub, aangevuld met spelers van v.v. Vorden. Via deze samenwerkingsvorm blijven de jeugdleden gewoon lid van hun eigen club, maar kunnen zij dit seizoen wel in een ST-team gezamenlijk in een competitie mee doen", zo vertelt Marc van der Linden.

"In overleg met sv Ratti en sv Socïi zijn er afspraken gemaakt waar de teams trainen, in welk tenue zij deelnemen met de competitie en op welk sportpark de wedstrijden worden afgehandeld. In totaal kunnen door deze samenwerking ongeveer 25 junioren van sv Ratti deelnemen aan de competitie en 10 junioren van sv Socïi. Ook bij de meidenteams is er een samenwerking met Socïi waardoor zo'n 15 meiden uit Wichmond/Vierakker onderverdeeld zijn bij de vier meidenteams van MO13, MO15, MO17 en MO19", aldus voorzitter Marc van der Linden. "Het mes snijdt aan twee kanten want bij v.v. Vorden kwamen wij spelers tekort voor drie teams per leeftijdsklasse en op deze manier zijn wij gezamenlijk in staat door deze samenwerking om toch alle spelende leden tussen 12 en 18 jaar in de voormalige gemeente Vorden te kunnen laten voetballen".

Bij de senioren heeft Vorden dit seizoen ook een extra elftal ingeschreven in de competitie, aangezien er maar liefst zeventien spelers uit de A-jeugd over zijn gekomen. "Wij hebben nu een zesde elftal ingeschreven, maar aan de andere kant is de belangstelling voor het 35+ voetbal gedaald en spelen wij hier het komende seizoen met 1 team in de (vier wekelijkse) competitie'".

Voorzitter van der Linden vervolgt: "Het initiatief om te komen tot een zogenaamd G-team voor spelers met een verstandelijke beperking lijkt te resulteren in een extra team bij de senioren, in dit geval 16 plus. 'Naast het 'mini-voetbal' bij de 5-6 jarigen, het 35+ voetbal en het meidenvoetbal krijgen wij met het G-voetbal wederom een nieuwe voetbalvorm binnen onze club. Wij zijn op de achtergrond druk bezig met de laatste puntjes op de 'i', waarbij wij streven naar een trainingsavond per week vanaf woensdag 4 oktober. Wellicht kunnen wij dan na een half jaar zelfs mee gaan doen met de competitie, maar het wekelijks trainen zou al hartstikke mooi zijn en een prachtig resultaat van het enthousiaste van onze superfan en G-voetballer Sidney Gout".

Tenslotte heeft hoofdtrainer Michel Feukkink zijn selectie in de afgelopen vier weken rond gekregen en zal hij met het 1e elftal voor het derde achtereenvolgende jaar in de 2e klasse I acteren. In de bekerpoule waren er drie sterke tegenstanders met FC Zutphen (zaterdag 1e klas), RKZVC (zondag 1e klas) en Bon.Boys (zondag 2e klas) en met respectievelijke en 4-0 overwinning, een 0-0 gelijkspel en een 2-0 nederlaag heeft het 1e elftal naar behoren gepresteerd. "Op doelsaldo kwamen wij net één doelpunt te kort om ons te plaatsen voor de tweede ronde, maar al met al zijn wij content met de voorbereiding op de competitie en zien wij dit seizoen met de nieuwkomers Tom klein Kranenberg (Achilles '29), Sven Mulder en Guido Beernink vanuit de A-jeugd en Esli Lindenschot als 16-jarige reservekeeper van de JO19-1 met veel vertrouwen tegemoet."

Komende zondag speelt het 1e elftal uit tegen Spero in Elst en op 1 oktober staat de eerste thuiswedstrijd op het programma tegen Voorwaarts Twello.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant