Op het bestaande pad, dienen honden aangelijnd te zijn. Foto: Natuurmonumenten/Stefani Buijsman
Op het bestaande pad, dienen honden aangelijnd te zijn. Foto: Natuurmonumenten/Stefani Buijsman

Hondenlosloopgebied Vorden op de schop

Algemeen

VORDEN - Na de aanleg van een vistrap en werkzaamheden aan het park De Bleek, wordt de komende weken gewerkt aan de natuurlijke oevers langs de Baakse Beek en verandert ook het losloopgebied voor honden. Tijdens de werkzaamheden is het hondenlosloopterrein tijdelijk opgeheven en dienen honden aan de lijn te worden gehouden. Ook kan het voorkomen dat tijdens de werkzaamheden het gebied afgesloten wordt. Zodra het gebied gereed is, wordt dat ter plekke bekend gemaakt en via de website.

In de nieuwe situatie komt wel weer een speciaal gedeelte waar de honden lekker los kunnen blijven lopen. Dit losloopgebied wordt omheind en is te bereiken via klaphekjes. Andere gebruikers kunnen over het bestaande pad gebruik maken van dit gebied. Hier lopen de honden in de nieuwe situatie aan de lijn. Zo ontstaat een mooie oplossing waarbij Natuurmonumenten meent alle gebruikers tegemoet te komen.

Natuurlijke oevers
De komende weken wordt slib afgevoerd, delen van de oever afgegraven ten behoeve van vernatting en grond afgevoerd. Tegelijkertijd wordt de houtwal gemaaid. Door natuurlijkere oevers aan te leggen, profiteren kruiden en bijbehorende dieren als amfibieën. Ten slotte wordt het hekwerk geplaatst.

Bouwapp
Meer informatie over het Baakse Beek project in Vorden vindt u op www.wrij.nl en via de Facebookpagina van de gemeente Bronckhorst. Via een speciale 'bouwapp' kan iedereen op de hoogte blijven van de actuele ontwikkelingen, nieuws en planning van werkzaamheden. Deze app kunt u downloaden door Baakse Beek in te typen bij Playstore of de Appstore.

Met vragen over het hondenlosloopterrein of andere werkzaamheden van Natuurmonumenten, belt gerust met het Beheerkantoor van Natuurmonumenten Achterhoek: (0575) 555560 of BEAchterhoek@natuurmonumenten.nl.


www.nm.nl/hackfort

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant