Thijs Bulten winnaar klasse N1. Foto: Robert van der Tweel
Thijs Bulten winnaar klasse N1. Foto: Robert van der Tweel

Winst en podium plaatsen V.A.M.C. leden bij ONK Enduro Bergeijk

Algemeen

VORDEN/BERGEIJK - De ongebruikelijk late seizoenstart pas na de zomer in Bergeijk hakte er meteen flink in. De route die de heren en dames Inters en Nationalen moesten afleggen was ruim tachtig kilometer. Per ronde zat men zo'n twee uur op de motor. Het was een mooie rit die de deelnemers drie keer moesten afleggen met daarin vier lange proeven. Totaal dus twaalf proeven met meer dan 1 uur 40 minuten aan proeftijd. Naarmate de wedstrijd vorderde werd het ook steeds moeilijker voor de deelnemers. De toch wel gestaag toenemende motregen van zaterdag maakte alles een stuk lastiger en het parcours werd dan ook steeds gladder. Resultaat: 33% uitvallers of … niet in de uitslag.

Daan Bruisten wist de E1 categorie te winnen voor de uit Vorden afkomstige Bas Klein Haneveld die tweede werd. Jan Willen Arendsen uit Hengelo Gld. greep net naast het podium en werd keurig vierde. De broers Thierry en Wesley Pittens pakte de eerste en tweede plaats in de klasse E2. Hans Vogels pakte voor de club uit Vorden de derde plaats in de E2. Winst was er voor WPM KTM rijder Mark Wassink die weer ouderwets op dreef was in de E3 klasse. Lucas Dolfing en Bjorn Sloot werden tweede en derde. Alex van den Broek lijkt dit jaar ook weer onverslaanbaar in de EV40. Hij pakte de winst en Michel Reins werd keurig achtste. Helaas moest Peter Lenselink de strijd staken door een val.

Het jonge talent van de V.A.M.C. de Graafschaprijders Thijs Bulten pakte verrassend de winst in de N1 en was daarmee het derde clublid die zijn klasse winnend wist af te sluiten naast Mark Wassink en Alex van den Broek. Bram Bulten viel helaas vroegtijdig uit in deze klasse. Sjoerd Eskes uit Hengelo Gld. pakte de tweede plaats achter Maikel Smit. Youri Pardijs die overgestapt is van de daglicentie rijders naar de N2 werd twintigste. Bij de N3 categorie reden de meeste clubleden mee en Bart Oosting, Niels Beck, Tom Berends, Heize Mokkink werden respectievelijk: twaalfde, veertiende, negentiende en twintigste. Mark Wichink Kruit moest de strijd helaas staken doordat de gaskabel niet meewerkte. Maurice van de Berg deed het uitstekend in de NV40 en na een dag rijden werd hij achtste in de einduitslag van zijn klasse. Andre Pullen, Marten Zilvold en Jurgen van Dort moesten allen de strijd staken in de NV50 klasse.

Erwin Plekkenpol is het rijden ook nog niet verleerd. Vorig jaar nam hij niet deel aan het kampioenschap enduro. Hij miste het wel een beetje en doet nu voor de fun mee bij de daglicentie categorie. Hij was onverslaanbaar en mocht met de grootste beker in deze klasse huiswaarts keren. De clubrijders hadden in Brabant het uiterste van mens en machine verlangt met wisselend resultaat. Over twee weken zal er rondom Vorden de 54ste Oost Gelderland Rit verreden worden.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant