Het G-team van VV Vorden. Foto: PR.
Het G-team van VV Vorden. Foto: PR. Foto: Jan Hendriksen

Eerste training G-voetbal VV Vorden

Algemeen

VORDEN – Vanaf het voorjaar is voetbalvereniging Vorden druk in de weer om te komen tot een extra voetbalactiviteit binnen de vereniging: namelijk voetbal voor spelers met een beperking, het zogenaamde G-voetbal. Enthousiast gemaakt door VV Vorden super-supporter Sidney Gout, die het voortouw heeft genomen om te komen tot een echt G-team, heeft VV Vorden binnen de club een stappenplan in elkaar gezet met als uiteindelijke doelstelling een G-team met twaalf tot veertien spelers te krijgen.

Door Jan Hendriksen

In de afgelopen vier maanden is er veel publiciteit geweest en heeft VV Vorden via diverse instanties zoals onder andere de KNVB, Gelderse Sport Federatie, Speciaal Bewegingsonderwijs, gemeente Bronckhorst en de instellingen Zozijn en Urtica de Vijfsprong goede ondersteuning ontvangen. Dit alles heeft geresulteerd dat vorige week onder leiding van trainer Gijs van der Veen, leider Dick Uenk en verzorger Wim Post voor het eerst een G-team heeft getraind bij VV Vorden. Nadat voorzitter Marc van der Linden en secretaris Oscar Rondeel, de beide bestuursleden die vanuit de club deze oriëntering- en opstartfase hebben begeleid, iedereen welkom had geheten en er nog enkele organisatorische zaken waren besproken en afgehandeld, kon om 20.00 uur 'het echte werk beginnen'.

Allereerst moest er natuurlijk een echte teamfoto gemaakt worden en daarna kon de training beginnen. Gijs van der Veen, Dick Uenk en Wim Post hebben de tien spelers en speelsters direct flink aan het werk gezet. Na een korte warming-up werd er op het hoofdveld al een heus 'partijtje' gespeeld, waarbij zowel de trainers en begeleiders als de nodige toeschouwers onder de indruk waren van het basisniveau. Er werd een prima voetbalwedstrijd op de mat gelegd. Het enthousiasme en het plezier spatte er vanaf en na afloop gaf iedereen te kennen dat ze deze week weer aanwezig zouden zijn.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant