Voorlichtingsbijeenkomst over financiële veiligheid

Algemeen

VORDEN - Steeds vaker worden we in Nederland geconfronteerd met situaties waarin senioren financieel niet correct worden behandeld. Mensen worden steeds ouder en gelukkig voor de meesten geldt dat dit in goede gezondheid gaat, zowel geestelijk als lichamelijk. Maar bij het ouder worden is de kans ook groot dat de afhankelijkheid van anderen toeneemt. En juist die afhankelijkheid - geestelijk en lichamelijk - maakt mensen kwetsbaar voor oplichting en financiële uitbuiting. Om deze reden biedt Welzijn Vorden in samenwerking met de Ouderenkring, PCOB en Seniorenvereniging u een voorlichtingsmiddag aan over 'Financiële veiligheid' op donderdag 2 november 14.00 tot 16.00 uur in Kulturhus 'het Dorpscentrum'.

De voorlichting wordt gegeven door Paulien van der Leden, preventiefunctionaris van Moviera. Zij heeft zich verdiept in dit onderwerp en is gespecialiseerd in het geven van voorlichtingen daarover. De uitleg is gericht op preventie van misbruik. U krijgt voorlichting over wat u zelf kunt doen om risico's te verkleinen die u kunt lopen naarmate u afhankelijker wordt van anderen. Na een algemene inleiding over financiële veiligheid krijgt u tips wat u kunt doen om uw geldzaken veilig te regelen. Dit gedeelte heeft als doel zich bewust te worden van mogelijke financiële uitbuiting en hoe u zichzelf hiertegen kunt beschermen. De informatie wordt geïllustreerd met filmbeelden. Uiteraard biedt de voorlichter een veilige sfeer en is er gelegenheid voor het uitwisselen van ervaringen en het stellen van vragen.

Na een korte pauze zal notaris Hulleman uit Vorden dieper ingaan op het levenstestament en vragen hierover beantwoorden. Iedereen is van harte welkom.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant