Slipjachtcomité Vorden hoopt dat publiek prachtig 'hondenwerk' te zien krijgt. Foto: PR
Slipjachtcomité Vorden hoopt dat publiek prachtig 'hondenwerk' te zien krijgt. Foto: PR

Slipjachtcomité Vorden hoopt dat publiek prachtig 'hondenwerk' te zien krijgt

Algemeen

Vorden – De Vordense Slipjacht wordt zaterdagmiddag 11 november voor de 38ste keer verreden. Het Slipjachtcomité Vorden, onder aanvoering van Albert Mulderije, Appie Noordkamp, Liesbeth Geubels en Tiny Koning, hoopt op prachtig jachtweer zodat de 'scent' (geur van de vos) goed blijft hangen en het publiek prachtig 'hondenwerk' te zien krijgt.

Fieldmasters van de Vordense slipjacht zijn dit jaar Henk Rottinghuis en de Boudewijn van Heuveln. Huntsman is Rick Saurens. Rond 13.00 uur wordt er verzameld op de weide voor Kasteel Vorden, waar burgemeester Besselink het jachtgezelschap welkom zal heten. Na het welkomstwoord en het neutje zullen de deelnemers zich voor de start gereedmaken.

De eerste run start rond 13.15 uur en wordt ingezet nabij de rotonde aan de Hengeloseweg om vervolgens via de Hamminkweg, Deldenseweg, Hengeloseweg te eindigen op een weiland nabij Huize Kieftskamp waar de eerste kill is. De tweede run start rond 14.00 uur vanaf de Berkenlaan en gaat via de Maalderinkweg, Lieferinkweg, Lindeseweg, Kapellebultweg, Helderboomsdijk naar landgoed 't Zelle waar de tweede kill plaatsvindt. De derde en laatste run start rond 15.15 uur en wordt ingezet aan de Beunkstege om via de Zelledijk, Geurkenweg, Kostedeweg, Schuttestraat richting Kasteel Vorden te voeren waar de jacht afgeblazen zal worden.

Het Slipjachtcomité Vorden wil graag vermelden dat men zeer tevreden is met de loyaliteit van alle landeigenaren, zonder wiens toestemming een dergelijk cultuurhistorisch evenement niet te organiseren is.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant