Ilja Caljouw volgend seizoen uitkomend voor het Performance Racing Achterhoek. Foto: Henk Teerink
Ilja Caljouw volgend seizoen uitkomend voor het Performance Racing Achterhoek. Foto: Henk Teerink

Nieuwe plannen voor 2018 bij finishparty Performance Racing Achterhoek

Algemeen

HENGELO - Tijdens de finishparty ter ere van de IRRC Supersport titel van Joey den Besten presteerde Performance Racing Achterhoek alvast haar plannen voor het seizoen 2018. Ilja Caljouw wordt de nieuwe rijder bij het team van Tonny Wassink. Toine Gierkink en Victor Steeman die ook aanwezig waren evenals Johan Fredriks hadden ook nieuws over het seizoen 2018.

Zaterdagavond 18 november was de finishparty van het raceteam Performance Racing Achterhoek waarbij het kampioenschap van Joey den Besten in de Supersport-klasse van de Internationaal Road Racing Championship (I.R.R.C.) werd gevierd. Verder maakte het team op deze avond bekend dat Den Besten volgend jaar gaat rijden met een Kawasaki ZX-10R in de I.R.R.C. Superbike. Een zeer competitieve klasse, waarbij Den Besten zich volgend jaar voornamelijk gaat richten op het één worden met zijn nieuwe motor en gaat proberen zich steeds verder op te werken richting de top-vijf.

Ilja Caljouw werd gepresenteerd als nieuwe rijder van het team van Tonny Wassink en zoon Arno Wassink, die verantwoordelijk is voor de technische gedeelte van de motoren voor beide heren. Caljouw gaat rijden met de Yamaha R6 in de I.R.R.C. Supersport. Caljouw heeft al de nodige ervaring in deze klasse en gaat op jacht naar minimaal een top-vijf klassering. Stiekem hoopt hij op meer liet hij weten. Performance Racing Achterhoek gaat volgend jaar ook met Den Besten en Caljouw deelnemen aan de North West 200. Hamove clubrijder Johan Fredriks zal het zelfde programma rijden als de rijders van het Performance Racing Achterhoek. Fredriks wil minimaal voor het podium gaan en hoopt op uitschieters in de vorm van een overwinning bij een van de races.

Daarnaast maakte regionale rijder Toine Gierkink ook zijn plannen bekend voor 2018. Gierkink reed afgelopen jaar in de Yamaha R3 Cup en maakt volgend jaar de overstap naar de zwaardere motoren. Gierkin gaat rijden met een Suzuki GSXR 1000 in de NK SuperCup 1000, de topklasse van de OW Cup. Victor Steeman reed de afgelopen twee seizoenen in de Red Bull MotoGP Rookies Cup, de opstapklasse voor de Grand Prix. Voor 2018 kreeg Steeman geen zitje bij de Red Bull Rookies competitie en ging op zoek naar de volgende uitdaging. Steeman gaat volgend jaar rijden in de nationale Supersport 300 competitie, met als doel om de overstap naar het wereldkampioenschap in 2019 te maken.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant