De routes zijn zeer afwisselend en gaan over smalle bospaden. Foto: Rob Schmitz
De routes zijn zeer afwisselend en gaan over smalle bospaden. Foto: Rob Schmitz

Dit jaar alleen voorinschrijving tijdens de Oudejaars Crossloop Vorden 2017

Algemeen

VORDEN - Zaterdag 30 december vindt de 37e Oudejaars Crossloop in Vorden plaats. Hardlopers uit de regio krijgen de kans het oudejaar sportief af te sluiten en te genieten van de prachtige bossen tussen Vorden en Lochem. De routes zijn zeer afwisselend en gaan over smalle bospaden door het mooie natuurgebied 'het Grote Veld'. Dit jaar heeft de organisatie, stichting Oudejaars Crossloop Vorden, ervoor gekozen om alleen met voorinschrijving te werken. Inschrijven kan tot 29 december 22.00 uur via de website.

Er kan vijf, tien of vijftien kilometer gelopen worden, waarbij elke afstand één ronde betreft. Daarnaast is er een Kidscross van een kilometer voor kinderen van vier tot twaalf jaar. Alle kinderen starten tegelijk en krijgen een herinnering. Na afloop van de cross kan er door de deelnemers worden nagepraat onder het genot van een gratis kopje koffie of thee (ranja voor de kinderen) en een heerlijke oliebol. De live muziek zal dit jaar wederom worden verzorgd door accordeonist Henk Wormeester. Verder zijn er mooie prijzen voor de snelste deelnemers. Ook worden er prijzen uitgereikt in de 45+ categorie en is er voor iedere afstand een prijs voor de snelste man en vrouw uit Vorden. De Ton ten Have wisselbokaal is voor de snelste loper en loopster uit Vorden op de langste afstand.

Start(tijden) en kosten
De starttijden per afstand zijn als volgt. Kidscross om 12.45 uur; vijftien kilometer om 13.30 uur; tien kilometer om 13.40 uur en de vikf kilometer om 13.50 uur. Deelname aan de Kidscross bedraagt drie euro en voor de overige afstanden 7,50 euro. Start en finish vinden plaats op het complex van Voetbalvereniging Vorden, Oude Zutphenseweg 11 in Vorden. Douche- en kleedgelegenheid is aanwezig.

Opbrengst voor Zwembad In de Dennen
De Stichting Oudejaars Crossloop Vorden doneert de opbrengst van de crossloop wederom aan Zwembad in de Dennen. Het bestuur van het zwembad is erg blij met het initiatief. Sinds enkele jaren moet het bad rond komen zonder subsidie van de gemeente en dus kan het bad alle hulp gebruiken. Het zwembad draait voor een groot gedeelte op vrijwilligers. De opbrengst van de cross zal gebruikt worden voor de aanleg van een beachvolleybalveld. Voor inschrijven en meer informatie, zie de website.


www.oudejaarscrossloop.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant