Wilco Klein Nengerman.  Foto: PR.
Wilco Klein Nengerman. Foto: PR. Foto: Jan Hendriksen

Wilco Klein Nengerman gaat opnieuw sportieve uitdaging aan

Algemeen

Vordenaar weer van de partij tijdens Kerstmarkt met zelfgebakken loempia's

VORDEN – Dit jaar werd in juni voor het vijfde achtereenvolgende jaar in Oostenrijk op een parcours in Kaunertal de Handbikebattle georganiseerd. Een Handbike-evenement voor honderd deelnemers met een lichamelijk beperking die als team per revalidatiecentrum meededen. Iedere deelnemer aan de Handbikebattle kreeg op de Kaunertalergletscherstrasse na een klim van een kleine duizend meter hoogteverschil zijn of haar welverdiende aandacht en werd met gejuich, applaus en aanmoedigingskreten over de streep gebracht voorzien van commentaar van de 'speaker'. Toen de 47- jarige Vordenaar Wilco Klein Nengerman in het zicht van de finish kwam, begon de speaker echter nog iets eerder met zijn verhaal, want over deze deelnemer had hij nog meer te vertellen dan alleen al die schitterende sportieve prestatie. Wilco Klein Nengerman had zich namelijk niet alleen sportief erg goed voorbereid, maar behoorde ook tot de groep deelnemers die voor de battle op de meest originele manieren veel geld had ingezameld.

Men sprak dan ook enkele opbeurende woorden toen Wilco over de finish kwam en vroeg hem ook om ook volgend seizoen weer mee te doen. En dat is hij ook zeker van plan! In 2016 is hij na het operatief verwijderen van een tumor in de rug geconfronteerd met een incomplete dwarslaesie waarbij een gedeelte van het ruggenmerg is beschadigd en daardoor gevoel en functioneren van het onderlichaam flink is aangetast. Direct na de operatie heeft hij ruim vier maanden gerevalideerd in het Roessingh in Enschede en daar hoorde hij tijdens de sportlessen voor het eerst van de Handbikebattle in Oostenrijk.

Hij werd uitgenodigd door het revalidatiecentrum uit Enschede dat samen met elf andere revalidatiecentra uit Nederland met teams van vier tot zes deelnemers, ieder jaar mee doet met deze prachtige sportieve uitdaging. Klein Nengerman was direct enthousiast en heeft na een zeer intensieve voorbereiding dan ook volop genoten van deze trip en beleefde samen met 27 supporters uit Vorden en Deventer een geweldige week met een schitterende sportieve prestatie. De woorden om ook volgend seizoen weer mee te doen waren dan ook niet tegen dovemansoren oren gericht en Wilco was zeker van plan om ook in 2018 weer mee te doen met deze Handbikebattle.

Hernia
Nog geen drie weken na deze battle kreeg hij echter te maken met flinke lichamelijke tegenslag en bleek hij een hernia te hebben waaraan hij eind juli is geopereerd. Het positieve en goede gevoel na de fantastische week was hierdoor direct verdwenen en het was sowieso de vraag of hij nog wel weer de handbike kon gaan gebruiken. Op dit moment is hij echter vol goede moed en verloopt zijn herstel redelijk voorspoedig, al moet hij van ver komen. Zijn doel is om in de maand juni van 2018 mee te doen aan de zesde Handbikebattle en met het team 'Roessinghriders' wederom de strijd tegen de 'Kaunertalergletscher' aan te gaan en de finish op 2150 meter te bereiken.

1500 loempia's
De reis, het verblijf en de deelname, waarmee ook nog eens onderzoek is gekoppeld naar fysieke en mentale capaciteit, dient natuurlijk bekostigd te worden. Maar ook daarvoor gaat Wilco de uitdaging aan. Hij zal wederom op verschillende, originele manieren het benodigde geld bij elkaar proberen te krijgen.

Daarom zal Wilco op zaterdag 16 december op de Kerstmarkt van Vorden staan om, evenals vorig jaar, eigen gemaakte loempia's te verkopen. "Koken, braden en bakken is een andere hobby van mij en samen met mijn gezin, familie, buren en vrienden ga ik ruim 1500 loempia's klaar maken om deze op de Kerstmarkt aan de man proberen te brengen", aldus de positieve en montere Wilco Klein Nengerman.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant