V.A.M.C lid Bart Oosting pakte de winst in Enter bij de N3. Foto: Henk Teerink
V.A.M.C lid Bart Oosting pakte de winst in Enter bij de N3. Foto: Henk Teerink

Podiumplaatsen ONK Enduro Enter V.A.M.C. leden

Algemeen

VORDEN - Afgelopen zaterdag werd in Enter de eerste ONK Enduro van dit seizoen verreden. De opkomst was goed en er deden ruim 275 deelnemers mee aan de Reggerit. De organisatie had te kampen met de gevolgen van de storm, op de donderdag voor de rit. Met man en macht werd er vrijdag door zowel leden van de club als de gemeente gewerkt om het parcours boomvrij te maken. Door het vele water van de afgelopen tijd werd er een proef uit gehaald en bleven er drie over. Die moesten door de inters drie keer en door de nationalen twee keer worden gereden. Menig coureur was overgestapt naar een andere klasse of motor ten opzichte van vorig jaar. Dat ging niet iedereen even makkelijk af. Winst en podiumplaatsen waren er net als vorig jaar weer voor een aantal V.A.M.C. de Graafschaprijders leden.

Thierry Pittens E1, Hans Vogels E2, Lucas Dolfing E3 en Van den Broek EV 40 boekten overwinningen bij de inters. Bas Klein Haneveld uit Vorden werd keurig derde. Door klasse wijzigingen mochten 250cc - 2 takten meedoen aan deze klasse. Echter Klein Haneveld was de enige die op een 250cc - 4 takt uitkwam. In de derde proef van de eerste ronde stootte zijn arm hard tegen een afgezaagde tak die uit een boom stak. Stapvoets rijdend met een arm aan het stuur reed hij de proef uit. Hij wist de rest van de dag door te rijden en kwam einde dag als derde binnen. Jan Willem Arendsen uit Hengelo kwam tweemaal ten val maar werd achter Klein Haneveld en winnaar Thierry Pittens vierde. Jan Willem is overgestapt naar een 250cc -2 takt. Dat zelfde gold ook voor Vordenaar Thijs Bulten die negende werd. Thijs kwam ook aan de start met een andere motor ten opzichte van vorig jaar. Afgelopen jaar werd Thijs Nederlands kampioen in de N1 en moest daardoor de overstap naar de Inters maken. Sjoerd Eskes kwam niet aan de start. Hij kwam vorige week ten val tijdens een training en had last van zijn knie. Wesley Pittens werd achter Hans Vogels tweede in de E2 categorie. Robin Nijkamp heeft ook een overstap gemaakt naar een andere klasse en werd tweede achter de specialist uit de E3 Lucas Dolfing. Bjorn Sloot werd derde, Mark Wassink kwam niet verder dan de zesde plaats mede omdat hij zich tijdens het rijden blesseerde.

Veel actie was er bij de nationalen waarbij de bekers opgehaald werden door bekende namen en herintreders. Echter bij de N1 klasse zaten een flink aantal nieuwelingen. Bjorn Wisman uit de Wildenborch was zo'n nieuweling en hij deed het voortreffelijk. In zijn eerste wedstrijd ooit in de ONK enduro werd hij meteen vijfde. Vordenaar Bram Bulten deed het ook goed en werd ondanks dat hij niet geheel fit aan de start verscheen 12de. De sterkste man in hun klasse was Luuk Oud. De enige dame in het veld Nina Klink werd ondanks een flinke glijpartij in de modder zevende in de N2. De winst was voor Ronald van Amersfoort. Jarco Grotenhuis maakte ook zijn debuut in de enduro wereld. De vorig jaar gestopte wegracer en lid van de V.A.M.C. werd in zijn eerste wedstrijd 35ste. Hij liet weten dat dit totaal iets anders is dan het wegracen. Bart Oosting maakte de club uit Vorden blij met een overwinning in de N3 klasse. De clubleden Nico Freriks en Mark Wichink Kruit werden 18de en 19de. Niels Beck moest het strijdtoneel verlaten door een schuivertje. Hij moest naar het ziekenhuis waar zijn schouder weer in de kom werd gezet. Marten Zilvold had er na de winter ook weer zin in en pakte een 20ste plaats bij de NV50. Winst was er voor Arjan van der Veld bij de NV50.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant