Maar liefst 780 wandelaars namen deel aan de achste Winterwandeling van de Stichting de Lindesche Molen. Foto: PR.
Maar liefst 780 wandelaars namen deel aan de achste Winterwandeling van de Stichting de Lindesche Molen. Foto: PR. Foto: Jan Hendriksen

Grote deelname Winterwandeling Lindesche Molen

Algemeen

LINDE- "Een prachtige route en een perfect georganiseerde wandeling." Dit was één van de vele reacties die Stichting de Lindesche Molen zondag na afloop van de Winterwandeling kreeg. Het was de achtste keer dat de stichting deze wandeling organiseerde. Er verschenen 780 wandelaars bij de inschrijving.

De wandeling ging dit jaar vanaf de Lindesche Molen richting 't Zelle, via 't Onstein richting pauze plek café-restaurant 't Wapen van Medler. Daar was gelegenheid voor een heerlijk verzorgde pauze. Na de pauze ging de route via 't Medler richting de Wildenborch terug naar Linde. Er was keuze uit drie afstanden: vijf, tien of twintig kilometer. De creatieve wandelaar kon zelfs vijftien kilometer wandelen door delen van de tien en de twintig routes te combineren. De vrijwilligers van de molen hadden de route volledig uitgezet met duidelijk zichtbare pijlen. Daarnaast waren er routebeschrijvingen op papier beschikbaar.

Er werd gewandeld over zowel verharde- als zandwegen. Ook een aantal mooie bospaden over landgoederen en particulier terrein waren opgenomen in de route. De wandelaars genoten van het prachtige winterse weer met veel zon waardoor het een geslaagde wandeling werd. Dit was merkbaar aan de vele complimenten die de organisatie na afloop van de wandeling ontving. Stichting de Lindesche Molen bedankt de landgoedeigenaren voor hun medewerking. Zij lieten toe dat er over hun terrein gewandeld mocht worden. Na afloop was er warme chocolademelk en erwtensoep te nuttigen in de verwarmde molen, verzorgd door de vrijwilligers in de keuken.

Nieuwe zeilen beltmolen
De opbrengst van de wandeling komt geheel ten goede aan het onderhoud van de Lindesche beltmolen Ons Belang. Dit jaar wordt de opbrengst gebruikt om nieuwe zeilen aan te schaffen om op de wieken te kunnen plaatsen. Stichting de Lindesche Molen bedankt alle deelnemers en de grote groep vrijwilligers voor hun inzet om deze wandeling tot een succes te maken en zo een mooie financiële opbrengst te behalen voor de Lindesche molen.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant