Bert Bultman is tevreden met zijn 20-jarige Pannenkoekenhuis de Vordense Pan. Foto: Liesbeth Spaansen
Bert Bultman is tevreden met zijn 20-jarige Pannenkoekenhuis de Vordense Pan. Foto: Liesbeth Spaansen

De Vordense Pan viert 20-jarig jubileum

Algemeen

VORDEN - Met een informele receptie op vrijdag 9 maart wordt het 20-jarig jubileum van Pannenkoekenhuis de Vordense Pan aan de Hengeloseweg 14 in Vorden gevierd. Eigenaar Bert Bultman ontvangt zijn familie, vrienden, buren, trouwe gasten en andere belangstellenden met een hapje en een drankje.

Door Liesbeth Spaansen

De Vordense Pan is in twintig jaar tijd uitgegroeid tot een begrip in Vorden en omstreken. "We hebben een grote vaste klantenkring, waaronder mensen ons die al jaren bezoeken, soms al twintig jaar. Zoals mevrouw Meulenbrugge bijvoorbeeld, zij was de eerste betalende gast en komt met enige regelmaat nog aanschuiven voor een pannenkoek. Ik merk dat er nog steeds nieuwe gasten/gezinnen komen, ook oud personeel eerst met één kind, later twee enzovoort. Het is leuk om die te mogen ontvangen," bekent Bert. "Daarnaast blijft ook het personeel vaak vele jaren bij ons werken, wat denk ik aangeeft dat zij het naar hun zin hebben en we doen het uiteraard met z'n allen."

Bert Bultman is geboren in Holten (Overijssel) maar verhuisde met zijn ouders al na een jaar naar Rozendaal (bij Velp). Hij ging als zestienjarige jongen aan het werk in een snackbar en zou uiteindelijk altijd in de horeca blijven werken. "Ik behaalde mijn vakdiploma's Handelskennis, Cafébedrijf en Restaurantbedrijf (vestigingspapieren waren toen een must) maar moet bekennen dat ik vooral een echt praktijkmens ben. Op mijn twintigste begon ik een eigen caféetje in Arnhem, gevolgd door Taveerne in Lathum." Later werkte hij in Doetinchem en Arnhem.

Pannenkoekenhuis de Vordense Pan is Bert's derde grote uitdaging. "In 1997 heb ik het toenmalige restaurant overgenomen, waarna het klussen begon. Begin 1998 ben ik echt gestart. "Het is een gezellige informele zaak geworden, gemakkelijk toegankelijk en daarnaast laagdrempelig vanwege de goede prijs. We zijn het hele jaar geopend, met ingang zomertijd komt de dinsdag er weer bij en we pieken met name tijdens de vakantieperiode in juni, juli, augustus en september. Dan is het druk en hard werken, maar tevens gezellig. Ik doe dit werk met zoveel plezier en passie. Ik ben er best wel trots op dat dit in twintig jaar is gerealiseerd."

Binnen zijn 100 zitplaatsen, buiten nog eens 80. Kinderen vermaken zich prima in het ballenbad binnen en er is een buitenspeeltuin. "Ik merk dat ik een zaak heb die toegankelijk is van 0 tot 100 jaar. Het oudere publiek eet een lekkere pannenkoek, drinken en lezen er wat bij. Dat vinden ze lekker makkelijk. Er komen naast de vaste gasten ook veel passanten, campinggasten en recreatieve bezoekers. Groepen van tussen zes en acht personen kunnen ook zo komen. Voor grotere groepen, van rond de dertig mensen, is het handig om te reserveren. Dat kan met alle moderne middelen," lacht Bert.

De laatste tien jaar zijn het de allergieën waar de pannenkoekenbakkers steeds meer mee te maken krijgen. "We proberen daar zo goed mogelijk mee om te gaan en hebben daarom ook glutenvrije pannenkoeken, of pannenkoeken die geschikt zijn voor mensen met noten- of koemelkallergie. Het is voor de mensen ook lastig genoeg. Voor ons is het voor 99.9 % goed te realiseren met aparte pannen en de nodige aandacht, maar het blijft mensenwerk. We maken de pannenkoeken in ieder geval zo lekker mogelijk met de ingrediënten die we beschikbaar hebben. Dat is een uitdaging."

Bij de Vordense Pan bakken ze nog steeds ambachtelijk. "Dan kun je de pannenkoeken een tikkeltje meer of minder geven." Het aantal pannenkoeken om uit te kiezen is ruim. "Er zijn zoveel combinaties, dan kom je snel op 100 tot 150 verschillende. We hebben de standaardkaart en de specialiteitenkaart met daarnaast de pannenkoek van de maand, nu bijvoorbeeld druiven en walnoten, gerelateerd aan het seizoen. In de zomer natuurlijk met verse aardbeien. En er is een uitgebreide koffie/dessertkaart."

"We willen graag aandacht besteden aan ons twintigjarig bestaan, met een informele receptie op 9 maart met een hapje en een drankje en om de kinderen niet te vergeten na 9 maart: de rest van de maand een gratis pannenkoekje voor de kids tot negen jaar," besluit Bert Bultman.

Openingstijden: woensdag tot en met vrijdag vanaf 16.00 uur, zaterdag en zondag vanaf 12.00 uur. Voor wijzigingen openingstijden en info, bezoek de website van het pannenkoekenhuis.


Pannenkoekenhuis de Vordense Pan
Hengeloseweg 14
Vorden
Telefoon 0575-554195
www.vordensepan.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant