Stichting Vordens Sportpark wordt opgeheven

Algemeen

VORDEN - De laatste jaren is het kapitaal van de Stichting Vordens Sportpark fors geslonken terwijl de rente-opbrengsten te verwaarlozen zijn. In deze situatie is continueren van het subsidiebeleid niet zinvol meer en heeft het bestuur de intentie de stichting op te heffen.

In 1988 is de Stichting Vordens Sportpark opgericht. Directe aanleiding was een schenking van 100.000 gulden door de Nedac-Sorbo (directeur Jac. de Jong) bestemd voor het ontwikkelen van een sportpark in Vorden, bij voorkeur in het Beekdal. Dit bleek niet haalbaar waarna is overgeschakeld naar het verstrekken van subsidies aan Vordense sportverenigingen (vooral buitensport). Deze subsidies konden voor een belangrijk deel worden betaald uit de renteopbrengsten, later moest echter steeds vaker het kapitaal worden aangesproken. Ongeveer twaalf verenigingen ontvingen bedragen, variërend van 500 tot 10.000 euro. Nu het kapitaal fors geslonken is, is besloten de stichting op te heffen. 

Maar voordat de stichting definitief stopt, wil zij de Vordens (buiten)sportverenigingen nog eenmaal uitnodigen hun financiële wensen kenbaar te maken waarna de pot leeggemaakt kan worden. Aanvragen voor investeringen (niet voor het vullen van gaten in de exploitatierekening) kunnen tot 1 mei worden gedaan, bij voorkeur via email.


e.thalen@live.com

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant