Gemeentebelangen Bronckhorst met GroenLinks in onderhandeling

Algemeen

BRONCKHORST - Gemeentebelangen Bronckhorst (GBB) heeft het gesprek gevoerd met Christen-Democratisch Appèl (CDA) om te bekijken of er een mogelijkheid is, te komen tot een coalitie. In dit gesprek is ook teruggeblikt op de afgelopen vier jaar, waar beide partijen grote verschillen van inzichten hadden.

GBB is een realistische partij die trouw wil blijven aan zichzelf en haar kiezers. Hierbij staat een omslag in bestuurscultuur centraal waarbij zij de verbinding en het vertrouwen met de inwoners van Bronckhorst willen herstellen. Naast deze cultuuromslag zijn er ook diverse inhoudelijke verschillen waar GBB de afgelopen jaren andere keuzes heeft gemaakt dan het CDA voorstaat.

Deze verschillen zijn tijdens het gesprek aan bod geweest. Hoewel GBB constateert dat het CDA in hun visie verandert, ontbreekt het vertrouwen hierop een coalitie met elkaar op te zetten. Daarom ziet GBB geen andere mogelijkheid, dan deze onderhandelingen stop te zetten.

Zoals in het informatiedebat door de meerderheid aangegeven, zal GBB met GroenLinks de onderhandelingen voor een nieuwe formatie oppakken. Zodra hierover meer bekend is, zal de partij hiervan bericht doen.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant