De internationale wegrace kan rekenen op veel publiek. Foto: Damon Teerink
De internationale wegrace kan rekenen op veel publiek. Foto: Damon Teerink

Spektakel en wereldtoppers bij 51ste Road Race Hamove

Algemeen

HENGELO - De 51ste internationale wegrace wordt in het weekend van 5 en 6 mei gehouden op de Varsselring in Hengelo Gld. Organisator Hamove heeft weer een spectaculair en vol programma samengesteld. Van de seizoensopener in het IRRC, naar wereldtoppers in de zijspannen en een nostalgische tweetaktklasse; maar liefst vijftien wedstrijden worden verreden, waarvan dertien op zondag.

De volgende klassen komen aan de start: IRRC Superbike, IRRC Supersport, BeNeCup Superbike, BeNeCup Supersport, ONK Zijspannen, NK Classics, Camathias Cup en de 2-Stroke klasse. Naast veel actie op de baan, is er daarbuiten ook van alles te beleven.

Seizoensopener
Het Internationale Road Race Championship (IRRC) is uitgegroeid tot een zeer volwaardig kampioenschap en het hoofdnummer van de wegraces in Hengelo Gld. Dat het evenement op de Varsselring de eerste is op de kalender maak het extra interessant, want iedereen heeft een nieuwe kans om zich te bewijzen. Ook wordt dit jaar zowel in de Superbike als Supersport klasse een nieuwe kampioen verwacht. De IRRC Superbike kampioen Sebastien Le Grelle is niet meer van de partij.
De sterkste van vorig jaar in de IRRC Supersport was Hamove-lid Joey den Besten en hij heeft de overstap gemaakt binnen Performance Racing Achterhoek naar de Superbike-categorie. Ilja Caljouw heeft het zitje van Den Besten bij het team overgenomen in de IRRC Supersport. Daarnaast staan er met Johan Fredriks, Marcel Zuurbier en Michael Hofman een aantal snelle Hamove-leden aan de start, maar ook behoort oud Grand Prix coureur Danny Webb nu tot het zeer sterke deelnemersveld van het IRRC.

Acht wereldtitels van start in de ONK Zijspannen
Maar liefst acht wereldtitels staan aan de start in de ONK Zijspannen. Zevenvoudig wereldkampioen Tim Reeves komt namelijk naar de Varsselring, net als de Nederlandse wereldkampioen uit 2015 Bennie Streuer. Reeves en zijn bakkenist Mark Wilkes rijden ter voorbereiding op de Isle Man TT en naar alle waarschijnlijkheid zullen er meer buitenlandse combinaties naar Hengelo Gld. komen met hetzelfde doel. Streuer gaat met zijn bakkenist Gerard Daalhuizen voor de ONK titel, maar krijgt deze zeker niet cadeau met alsmaar sneller wordende Nederlandse concurrenten.

2-Stroke klasse en V-Ring Treffen krijgen een vervolg
Vorig jaar werd er tijdens de 50ste jubileumeditie met veel succes een 2-Stroke klasse georganiseerd. De rijders en het publiek waren laaiend enthousiast, dus de Hamove heeft besloten deze klasse een vervolg te laten geven in 2018. Het heerlijke geluid van 125cc, 250cc en 500cc tweetaktmotoren zullen tijdens het weekend weer te horen zijn in Hengelo Gld.
Ook zijn de caferacers met het V-Ring Treffen weer van de partij. Een mooie samenwerking tussen de Hamove en DutchCafeRacers, waarbij de rijders zorgen voor vertier zowel op als naast de baan.

Rennerskwartier
Er zijn zoals ieder jaar volop activiteiten in het rennerskwartier. Natuurlijk kunnen de coureurs en teams van dichtbij worden bekeken, zijn er merchandise stands, een stand met een elektrische superbike en zijn de klassieke en moderne motoren van de caféraces te bewonderen. Ook aan de kinderen is gedacht met een springkussen en mini-crossbaan. Zaterdagavond is er gezelligheid met live muziek in het race-café en op zondag zijn de podiumceremonies en parc fermé voor iedereen te bezoeken.

Gratis tribuneplaatsen en videowall
Bij aankoop van een entreekaart kan men gratis plaatsnemen op de tribunes rond de Varsselring. Van alle races wordt live verslag gedaan door commentatoren die over het hele circuit te horen zijn. De bezoekers van de hoofdtribune hebben nog extraatje, want zij hebben zicht op de videowall waar beelden te zien zijn van diverse camera's rond het circuit. Daarnaast is het mogelijk om via een app op de telefoon de livetiming te volgen. Zo hoeft men helemaal niets meer van de races te missen.

Zaterdag 5 mei staan de kwalificatietrainingen op het programma, die beginnen vanaf 8.30 uur. Aan het einde van de middag worden er races verreden voor de NK Classics en Camathias Cup. Op de wedstrijddag start de eerste race om 9.00 uur en zijn er in totaal dertien races te zien. Een kaart voor de zondag kost 20 euro voor volwassenen. De jeugd van 12 tot 18 jaar betaalt 10 euro aan de kassa en kinderen tot 12 jaar hebben gratis toegang.


www.hamove.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant