Dash jongens B1 met hun coach. Foto: PR

Dash jongens B1 kampioen Hoofdklasse

Algemeen

VORDEN – Op zaterdag 21 april moest het dan gebeuren voor Dash jongens B1. In een competitie waarin een tweestrijd werd gevoerd met het Wageningse Scylla, had Dash in de laatste wedstrijd aan twee sets genoeg om het kampioenschap binnen te halen. Het zou een knappe prestatie zijn omdat drie nieuwe spelers ingebouwd moesten worden in het team van coach Hanneke Klein Geltink. De vraag was zou het lukken tegen het Arnhemse Volar, de nummer 3 op ranglijst.

Dash begon de eerste set scherp en liet er geen misverstand over bestaan dat er vandaag niets te halen was in Vorden. Spelverdeler Pieter Bikkel gaf de ballen steeds perfect aan voor de buitenaanvallers Florian Bats en Stijn Kettelarij, waardoor al snel een voorsprong van tien punten in de set werd behaald. De voorsprong werd naar een eindstand in de eerste set gebracht van 25-16. De tweede set verliep grotendeel hetzelfde. Aanvallen die Volar opzette, werden deze steeds afgeblokt door Tijn Sijtsma. Met een overtuigende 25-15 werd de tweede set gewonnen, waarmee het kampioenschap binnen was. De jongens hadden er zin in en denderde de derde set gewoon door, zonder gas terug te nemen, met nu veel punten van middenaanvallers Bryan Smits en Pjotr Stadens. Ook de derde set werd met een 25-15 eindstand binnen gehaald.

In de laatste set van het seizoen was het nu tijd voor een fantasie-opstelling, met iedereen op een voor hem vreemde positie. Dat dit even wennen was, bleek uit een achterstand van 9 punten aan het begin van de set. Maar door Milo Wullink weer op zijn oude positie van spelverdeler in te brengen en door de servicedruk van Ramon Meijer, werd de achterstand met hard werken omgebogen naar een 25-23 eindstand. Passend bij een echte kampioen.