Emotioneel Dash nam waardig afscheid van de eerste divisie

Algemeen

VORDEN - In de laatste thuiswedstrijd in de eerste divisie hebben de dames van Dash waardig afscheid genomen van het thuispubliek en trakteerde de goed gevulde tribunes in Vorden op een mooie 4-0 overwinning.

De dames van Dash hebben na een tumultueuze weekzaterdag laten zien waartoe het in staat is in de eerste divisie. Ondanks de goede inzet en wil van de speelsters en hun trainer Tjarko Muis, heeft de club uiteindelijk de beslissing moeten nemen om het team terug te trekken uit de divisie waar het twee seizoenen geleden trots was toegetreden.

Door alle gebeurtenissen was het maar de vraag of de Vordense dames in de wedstrijd tegen het hooggeplaatste Dynamo Tubbergen vuist zouden kunnen maken. Maar niks bleek minder waar. De dames van Dash lieten zien waarom ze keurig in de subtop van de eerste divisie thuishoren dit seizoen. Het drie plaatsen hoger geplaatste Dynamo werd in een mooi volleybalgevecht met 4-0 verslagen. Met de setstanden 25-16, 25-22, 26-24 en 27-25 werden alle punten in Vorden gehouden.

"Ik ben erg trots op de prestatie van mijn meiden" vertelt Muis. "Er is veel gebeurd de afgelopen maanden en jammer genoeg niet met positief effect voor mijn team. Het is verschrikkelijk knap van mijn team dat ze deze prestatie vandaag hebben kunnen neerzetten. Ik ben trots om dit seizoen met dit team te hebben mogen werken en dat we veel mooie prestaties hebben neergezet. Ik wil de dames ook via deze weg graag bedanken en heel veel succes wensen met de stappen die ze in de toekomst zullen nemen."

Het team van Muis, die volgend seizoen aan de slag gaat bij Tjoba dat ook uitkomt in de eerste divisie, heeft nog een wedstrijd voor de boeg. In de Reggehal in Rijssen zal zaterdag om 16.30 uur de daadwerkelijk laatste wedstrijd van Dash in de eerste divisie worden afgewerkt, waarna het team definitief afscheid zal nemen van een aantal speelsters, de trainer en dit mooie landelijke niveau.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant