Groep vijf van De Hoge Voorde en de leerlingen van De Garve wonnen de wisselbekers voor de meest enthousiaste en nette wandelgroepen. Foto: Jan Hendriksen.
Groep vijf van De Hoge Voorde en de leerlingen van De Garve wonnen de wisselbekers voor de meest enthousiaste en nette wandelgroepen. Foto: Jan Hendriksen.

Deelnemers avondvierdaagse met veel elan op Mañana Mañana ontvangen

Algemeen

VORDEN – "Hebben jullie zin om een feestje te bouwen?" Het was eigenlijk een overbodige vraag die Janneke Hiddink vanaf het hoofdpodium van de Totempalentent de kasteelweide in slingerde. Een volmondig en duidelijk 'ja' klonk er uit de monden van de enthousiaste jeugdige deelnemers. Evenals vorig jaar eindigde de feestelijke intocht van de 51ste Avondvierdaagse in Vorden vorige week donderdag op de slotavond op het festivalterrein van Mañana Mañana bij Kasteel Vorden.

Door Jan Hendriksen

Onder leiding van Harmonie Vorden trokken de 753 wandelaars vanaf Het Kulturhus via de Dorpsstraat en de Hosterkamp naar het festivalterrein. Dit maal verliep de intocht via het draaiboek en 'wandelden' de vierdaagse deelnemers wel achter de muziek aan het festivalterrein op. Daar werden de wandelaars met alle elan door de organisatoren van Mañana Mañana ontvangen. Er namen dit jaar ruim honderd wandelaars meer deel aan de vierdaagse dan vorig jaar. En daar was de Commissie Wandelvierdaagse van VV Vorden bestaande uit Sabine Groot Wassink, Janneke Hiddink, Melanie Brunsveld en Monique Sleumer zeer content mee.

Op de slotavond waren de vijf en tien kilometer lange wandelroutes richting buurtschap 't Hackfort uitgezet. Op de drie andere avonden had de vierdaagse de andere buurtschappen 'rondum' Vorden al aangedaan. Een groot deel van de 753 deelnemers bestond uit leerlingen van de basisscholen uit Vorden (De Hoge Voorde en Dorpsschool), Wichmond (De Garve) en Kranenburg (De Kraanvogel). Ook talloze jeugdige voetballers van VV Vorden namen deel waaronder de mini's. Verder was volleybalvereniging Dash in groepsverband vertegenwoordigd evenals cliënten van Urtica De Vijfsprong en bewoners van zorgcentrum Sensire De Wehme en Hackforterhof. Deze twee laatste groepen werden in rolstoelen door vrijwilligers voortgeduwd.

Wisselbeker
De eerste prijs voor de meest enthousiaste en nette wandelgroepen tijdens de vierdaagse, die door Eddy Hiddink en Harry Eggink werden beoordeeld, ging naar de leerlingen van groep vijf van school De Hoge Voorde (vijf kilometer) en De Garve (tien kilometer). Saillant detail was dat de wisselbeker voor de tien kilometer, die vorig jaar door een van de 'pupillenteams' van de organiserende vereniging was gewonnen, naar herhaalde oproepen van VV Vorden spoorloos verdwenen was. Daarom stelde Harry Eggink op het allerlaatste moment een nieuwe wisselbeker beschikbaar die met groot enthousiasme en applaus door de jongens en meisjes van De Garve in ontvangst werd genomen.

'Ik loop op water'
Dagelijks werden de wandelaars door het 'ranja team' van verzekeringsmaatschappij Univé op ranja getrakteerd. De leerlingen van de Dorpsschool liepen de vier avonden echter op water. De school nam onder het motto 'Ik loop op water' aan de actie deel. De actie stimuleert kinderen op water te drinken omdat in pakjes/blikjes drinken, ranja en vruchtensap veel suiker zit. Alle kinderen en ouders die meeliepen hadden dan ook een gadget gekregen met de tekst 'Ik loop op water'.

Alle vier avonden werden de kinderen tevens op een kleine traktatie getrakteerd die beschikbaar was gesteld door Bakker van Asselt, Bakker Joop, Installatiebedrijf Wiltink en Smederij Oldenhave.

De wandelaars werden natuurlijk door hun 'supporters' op iets lekkers getrakteerd. Foto: Jan Hendriksen,.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant