De volle buit was voor Thijs Peeters. Foto: Henk Teerink

Lokale en regionale rijders succesvol op TT Circuit Assen

Algemeen

HENGELO/VORDEN/ASSEN - Afgelopen zaterdag werd op het TT circuit de vierde wedstrijd om het OW kampioenschap wegrace gereden. Een aantal lokale en regionale coureurs en leden van de Hamove deden hieraan mee. Hierbij werden een aantal goede resultaten behaald. Er werd in vier klassen om de punten gereden. De weersomstandigheden waren prima met leuke wedstrijden.

Vordenaar Arjan Bikkel uitkomend in de ONK Sportcup 600 trainde zich naar een vijftiende plaats en werd dertiende in de wedstrijd. Reinier Saris won de race voor Kai Guster. Niels Bikkel (broer van Arjan) trainde zich naar een mooie negende plaats en reed een goede race, hij eindigde op een uitstekende vijfde plaats. Ronald post was de snelste man op de baan en won de wedstrijd. De belangrijkste klassen voor het kampioenschap zijn de NK Supercup 600 en 1000. Daar rijden de snelste mannen en vrouwen. Hamove lid Rob Hartog deed voor de gelegenheid ook mee en won soeverein de wedstrijd. Punten kreeg hij niet omdat hij geen vaste deelnemer is van dit kampioenschap. Normaal gesproken komt Hartog uit in het WK Supersport 600 kampioenschap. Vorige week werd hij nog elfde op het Tsjechische circuit van Brno. Regionale held Thijs Peeters werd tweede achter Hartog en pakte daarmee de volle buit aan punten voor het kampioenschap. Peeters reed een geweldig race met goede rondetijden en had een aardige voorsprong ten opzichte van Frank Nieman en Guus Boes die achter hen eindigden. Nigel Walraven was heer en meester in de ONK Supercup 1000. Hij heerste zowel in de trainingen als wedstrijd. Het is de vierde race die hij winnend wist af te sluiten en daarmee staat hij bovenaan in het kampioenschap. Hamove lid Cliff Kloots lijkt de problemen van het voorseizoen te hebben opgelost. Hij reed een goede training en fantastische race. Kloots eindigde als tweede achter Walraven. Start Racing rijder Danny v.d. Sluis werd derde. Het jonge talent uit onze regio Toine Gierkink had een top dag. Gierkink reed vorig jaar nog op een Supersport 300 machine en dit jaar op een Superbike motor. Hij kan goed overweg met zijn nieuwe aanwinst en trainde zich naar een zesde plaats. In de race ging het nog beter met hem en werd hij achter Walraven, Kloots en v.d. Sluis uitstekend vierde. Hij was dan ook zeer tevreden liet hij weten. Hamove lid Yme Jan Hofstee werd zevende. De uit Doetinchem afkomstige Bas Leneman mocht ook meer dan tevreden zijn, hij reed een super race. Hij kwam vanaf een zeventiende startplaats en wist zich goed naar voren te rijden en werd uiteindelijk zevende in de race.

Torleif Hartelman behaalde in Barcelona met Sam Lowes tijdens de Spaanse Grand prix een negende plaats. Lowes had vlak voor de start wat technische problemen en stuurde de pitstraat in. Ondanks dat hij ook als negende getraind had moest hij daardoor van de laatste plaats vertrekken. Lowes reed een fantastische inhaal race en was samen met Hartelman tevreden over het verloop van de race. Jorge Lorenzo won de MotoGP categorie. Over twee weken in Assen is er de Motul Dutch TT met de wereld toppers aan de start.