Rookworst van Keurslager Vlogman bekroond met goud

Algemeen

VORDEN - Tijdens de jaarlijkse rookworstkeuring op 5 september werd er door een vakbekwame jury een graadmeter gegeven aan de rookworst. Vol trots kan Keurslager Vlogman zeggen dat ze het predicaat goud hebben gekregen. En om dat te vieren, krijgen klanten van 8 tot en met 13 oktober de tweede rookworst gratis.

Elk jaar weer steekt Keurslager Vlogman veel tijd in het perfectioneren van de worst. Eigenaar Dick Vlogman vertelt: "Ook dit jaar is onze worstmaker Paul Bulten weer druk geweest om onze rookworst tot een goed product te maken. Dan is de keuring een mijlpaal van de kwaliteit van het product. Uit het resultaat van de keuring blijkt onze rookworst van zeer goede kwaliteit is. Met een score van het maximale aantal te behalen punten 100 punten!". Er gaat nog wel een proces aan vooraf om de perfecte rookworst te maken. "Zo zijn de grondstoffen die wij gebruiken van goede kwaliteit. Onze kruidensamenstelling is al van de tijd dat mijn ouders de slagerij hadden. En het proces van drogen en roken is een vak apart. Je bent afhankelijk van diverse factoren zoals temperatuur e.d. ".

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant