Afbeelding

Vitale Kern Vorden zorgt voor verkeersbord bij wegversmalling

Algemeen

VORDEN - Bij de wegversmalling aan de Zutphenseweg in het dorp zijn twee verkeersborden geplaatst zodat nu duidelijk is wie er voorrang heeft. Deze verkeersborden zijn er gekomen op verzoek van de werkgroep Vitale Kern Vorden. "Inwoners ervaren deze verkeerssluis als zeer gevaarlijk. Verscheidene buitenspiegels zijn gesneuveld en er is zelfs al eens iemand van de fiets gereden."

Het plaatsen van de verkeersborden is het eerste wapenfeit van de werkgroep Vitale Kern Vorden, die sinds begin van dit jaar actief is. "Maar er gaat meer gebeuren en de gemeente maakt daar ook budget voor vrij", aldus Peter Besselink, die als voorzitter van de Vordense Ondernemers Vereniging (VOV) zitting heeft in de werkgroep. Belangrijkste opdracht van de werkgroep Vitale Kern Vorden is om te kijken hoe het centrum van het dorp Vorden ook in de toekomst levendig, aantrekkelijk en veilig blijft.

Inloopmiddag
Om te horen wat de wensen en ideeën zijn van de inwoners van Vorden wordt op zaterdag 19 januari van 11.00 tot 15.00 uur een inloopmiddag gehouden in de showroom van Profile Bleumink, Dorpsstraat 12. Daarna zal de werkgroep een prioriteitenlijst opstellen en deze aanbieden aan wethouder Evert Blaauw. Door middel van dit project wil de gemeente Bronckhorst wensen en ideeën meer vanuit het dorp laten komen, in plaats van dat alleen beleid wordt gemaakt vanuit het gemeentehuis.

Bij de wegversmalling zijn eindelijk verkeersborden geplaatst die aangeven wie er voorrang heeft. Foto: PR

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant