Sylvia Braam bij het tuinhek van B&B Thirion. Foto: Rob Schmitz
Sylvia Braam bij het tuinhek van B&B Thirion. Foto: Rob Schmitz

Sylvia Braam start nieuwe B&B aan de Nieuwstad in Vorden

Algemeen

VORDEN - Vorden is een nieuwe bed & breakfast rijker: Thirion. Aan de Nieuwstad 10 start Sylvia Braam met deze voor haar nieuwe uitdaging. De naam 'B&B Thirion' verwijst naar de allereerste eigenaar van het pand uit de 19de eeuw. Maar anders dan de geschiedenisrijke naam doet vermoeden, gaat het om een recent gerenoveerde ruimte die van alle hedendaagse gemakken is voorzien. Zaterdag 22 juni van 13.00 tot 17.00 uur vindt de opening plaats voor familie, vrienden en buren.

Door Bernadet te Velthuis

Het pand, dat stamt uit 1838 en toen nog uit één geheel bestond, werd later opgesplitst in twee woningen: nummer 10 en nummer 12. Zittend aan de grote eettafel in de riante woonkamer van de bed and breakfast, vertelt Sylvia hoe ze jaren geleden al verliefd werd op het huis. "Steeds als ik langs het pand wandelde, viel mijn blik op de woning aan de rechterzijde van het pand en dacht ik 'Goh wat een leuk huis'. En toen er na een tijd leegstand een bord 'te koop' in de tuin stond, heb ik me geen moment bedacht en direct contact opgenomen met de makelaar." Ondanks dat de woning toen nog een gevalletje 'daar moet je even flink doorheen kijken' was, wist Sylvia: dit wordt mijn thuis. En begin 2017 was de koop een feit.

Voor de grote aanbouw aan de achterzijde, die in 1995 gerealiseerd werd door de vorige bewoner, had ze toen nog geen invulling. Maar Braam (63), eigenaresse van de voormalige en gelijknamige sigarenspeciaalzaak aan de Burgemeester Galleestraat in Vorden en de Boliestraat in Doetinchem en tegenwoordig werkzaam in de zorg, was toe aan een nieuwe uitdaging. Ze begon te spelen met het idee van een B&B, een logische keus gezien de vele wandelaars, fietsers en andere bezoekers die ons toeristische dorpje aandoen. Begin dit jaar hakte ze de knoop door en begon ze samen met Rob, naast buurman ook vriend en rechterhand, aan de renovatie. Het resultaat? Een bijzonder ruime B&B met veel daglicht en privacy en van alle gemakken voorzien.

Bij binnenkomst door het tuinhek, en na een bijzonder warm welkom van een paar viervoeters (die overigens niet welkom zijn in de B&B, maar wel een leuk welkomstcomité vormen), begeef ik mij naar de privé-ingang van de bed and breakfast. Voor de ingang bevindt zich een tuinbank waar gasten in alle rust nog even kunnen nagenieten van de dag. Sylvia staat mij op te wachten voor een rondleiding door haar B&B. De entree beschikt naast voldoende ruimte voor bagage, over een kapstok en koelkast. Maar de echte verrassing de is de enorme woonkamer met meerdere banken en een grote eettafel. Sylvia: "Vanaf de straatkant gezien, hebben mensen geen idee hoeveel ruimte hierachter zit". En dat blijkt.

En ondanks dat het twee weken voor de opening is, kan ik de opmerking 'er moet nog het een en ander gebeuren' direct wegwuiven. Deze B&B is klaar voor haar gasten. Een klein trapje vanuit de leefruimte leidt naar de ruime, lichte slaapkamer aan de linkerzijde, voorzien van een groot tweepersoonsbed en eigen badkamermeubel, met daar tegenover een ruime badkamer met douche. Het zal de gasten aan niets ontbreken. Want naast de ligging op loopafstand van het dorp, kan men zich ook in de B&B prima vermaken. Zo beschikt de leefruimte over koffie/thee faciliteiten, een tv met dvd-speler, een platenspeler met diverse platen, en een kast vol met spelletjes, speelfilms en boeken. En, zoals de eigenaresse graag benadrukt: 'In overleg is er veel mogelijk'.

Neem dus voor meer informatie en de alle mogelijkheden, contact op via mail of neem een kijkje op de website.


06 – 13 99 03 84

info@bbthirion.nl

www.bbthirion.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant