Het viswater op het Biesterveld. Foto: PR

Het viswater op het Biesterveld. Foto: PR

‘De Snoekbaars’ organiseert cursus ‘Vissen doe je zo’

Algemeen

VORDEN - Hengelsportvereniging De Snoekbaars in Vorden kondigt met enthousiasme de cursus ‘Vissen doe je zo’ aan, speciaal voor kinderen tot 16 jaar. Deze activiteit biedt een laagdrempelige kennismaking met de hengelsport en de natuurlijke omgeving. Lidmaatschap van de vereniging is niet vereist en deelname aan de cursus is kosteloos.

De cursus vindt plaats op vrijdagavond 26 april aan het viswater op het Biesterveld, van 19.00 tot maximaal 21.00 uur. Tijdens deze avond zullen ervaren jeugdviscoaches van Sportvisserij Nederland deelnemers alles leren over vissen met de vaste stok, waardoor ze na afloop zelfstandig aan de slag kunnen. Ervaren jeugdbegeleiders zullen ook aanwezig zijn om te helpen.

Deelnemers leren onder andere hoe ze moeten vissen met de vaste stok, hoe ze het snoer aan de hengel bevestigen, welke dobbers te gebruiken, welke haak geschikt is, en meer. Daarnaast wordt geleerd hoe om te gaan met de gevangen vis en hoe deze correct te onthaken. Deelnemers worden aangemoedigd om hun eigen hengel mee te nemen, indien beschikbaar.

Vriendjes, vriendinnetjes, broertjes en zusjes zijn van harte welkom om deel te nemen. Aanmelden kan tot 24 april door een e-mail te sturen naar dekkers39@gmail.com of naar barrywassink@hotmail.com, of door een berichtje te sturen naar 0624962522.

De Jeugdcommissie kijkt uit naar een gezellige en leerzame avond en hoopt alle deelnemers te verwelkomen op 26 april 2024.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant