Scouting Wedstrijden 2024. Van links naar rechts: scouts: Derk, Sjors, Luuk, Rosa, Sanne en Kim. Staf: Okke, Tim en Bram. Foto: PR

Scouting Wedstrijden 2024. Van links naar rechts: scouts: Derk, Sjors, Luuk, Rosa, Sanne en Kim. Staf: Okke, Tim en Bram. Foto: PR

Scouting D.G.A. Vorden blinkt uit tijdens Scouting Wedstrijden 2024 in Eefde

Maatschappij

VORDEN/EEFDE – In het weekend van 12 tot 14 april werd het terrein van de Jan van Riebeeck-groep omgetoverd tot het strijdtoneel van de jaarlijkse Scouting Wedstrijden. Acht ploegen namen deel aan een reeks uitdagingen waarbij teamwork en scoutingvaardigheden centraal stonden. De scouts van de David G. Alford (DGA) uit Vorden kwamen als winnaars uit de bus. De overwinning brengt niet alleen een wisselschild mee naar huis, maar ook de eer om de regio Achterhoek-Noord te vertegenwoordigen bij de komende Landelijke Scouting Wedstrijden in Baarn.

De wedstrijd, die scoutinggroepen uit de omgeving van Vorden, Voorst, Gorssel, Eefde, Zutphen, Lochem en Warnsveld aantrok, werd gekenmerkt door uitdagingen zoals onder andere kamperen, kookkunsten, navigeren, een themapresentatie en sport en spel. Het gehele weekend draaide om het belang van evenwicht tussen de elementen vuur, water, aarde en lucht. De SW-staf bracht dit thema tot leven met de vele sketches en korte toneelstukjes tussen de verschillende activiteiten door.

De deelnemers van DGA Vorden hoorde zondagmiddag dat ze eerste waren geworden met maar liefst 309 punten. Ze vielen op door hun efficiënte kampopbouw en de samenwerking en het resultaat bij de vele posten die er waren. Ook hun kookkunsten en de manier waarop ze het thema in hun maaltijden verwerkten, werden ook hoog beoordeeld. 

Deze overwinning betekent dat DGA Vorden het felbegeerde wisselschild een jaar lang in hun clubgebouw mag houden. De staf is trots op de prestaties van hun patrouille, die al eerder geselecteerd was tijdens de interne scouting wedstrijden.

Al voor de uitslag was het een succesvol weekend voor de scouts uit Vorden. Een weekend met mooi weer, een gezonde onderlinge strijd en volop plezier. De eerste plaats was uiteindelijk een mooie bekroning op de prestaties van het weekend. Nu nog even nagenieten voor de groep en dan in de voorbereiding voor de landelijke scouting wedstrijden in Baarn. 

Top 3: 
1. Scouting D.G.A. Vorden: 309 punten; 2. Scouting H.H.W. Voorst: 285 punten; 3. Scouting Jan van Riebeeck Eefde: 239 punten.


dga-vorden.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant