De organisatoren van de Ouderenkring Vorden bezorgden de leden weer een gezellige middag met als hoogtepunt het bezoek met Bello aan museum Smedekinck. Foto: Rob Schmitz

De organisatoren van de Ouderenkring Vorden bezorgden de leden weer een gezellige middag met als hoogtepunt het bezoek met Bello aan museum Smedekinck. Foto: Rob Schmitz

Ouderenkring Vorden met Bello op ‘schoolreisje’ naar Zelhem

Maatschappij

VORDEN - Leden van de Ouderenkring Vorden zijn vorige week donderdag op pad geweest met het treintje Bello uit Barchem. De ouderen brachten een bezoek aan museum Smedekinck in Zelhem. Het bezoek was mede mogelijk gemaakt door een schenking van de Veilingcommissie van de Kringloopwinkel De Werf. 

Het voelde voor de ouderen als een ‘schoolreisje’. Maar in plaats van dat de ouders hun kinderen uitzwaaien, zwaaiden nu kinderen hun ouders uit. Voor onderweg was er gezorgd voor proviand: pakjes drinken, koekjes en snoepjes, het was vooral heel gezellig. Men had onderweg veel bekijks. Met de speciale claxon van Bello kon dat ook haast niet anders. Er werd volop naar de ouderen gezwaaid en er werden veel foto’s gemaakt.
Bello kent een maximum snelheid van 25 kilometer per uur. Het treintje reed dan ook regelmatig op kop van een heuse file, best leuk voor een keer. Waar mogelijk werd Bello aan de kant gezet om het achteropkomende verkeer doorgang te verlenen. Verder was het maar goed dat er op een stuk zandweg geen fietsers waren, want Bello liet flink wat zandsporen na.

Bruidspaar
Bij aankomst in het museum werd het gezelschap ontvangen met koffie en koek. In twee groepen kon men volop genieten van oude ambachten, boerenwoningen met bedstee en een bruidspaar. Niet zoals nu in het wit maar in het zwart gekleed. Het was leuk om terug te kijken naar oude winkels, de slager, kruidenier, apotheker en de smid. Ook werd de prachtig onderhouden en aangelegde kruidentuin met mooie borders bezocht. Er waren veel bijzondere bomen te zien en in de waterput zat nog water.
Toen Bello het gezelschap weer had teruggebracht naar het Kulturhus in Vorden stond daar voor de ouderen nog een warme maaltijd klaar die prima verzorgd was door Boudewijn en zijn dochter. Erna Bloemendaal van de Ouderenkring Vorden bedankte iedereen voor de gezelligheid, speciaal de mannen voor hun hulp bij het vervoer van de rollators, en wenste iedereen een fijne zomer toe.

Het nieuwe activiteitenseizoen van de gezellige Ouderenkring Vorden start op donderdag 5 september met een samenkomst in het Kulturhus. Van 14.00 tot 16.30 uur is iedereen van harte welkom.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant