Minidots in Schouwburg Odeon in Zwolle. Foto: Tamara Huismans
Minidots in Schouwburg Odeon in Zwolle. Foto: Tamara Huismans

Minidots winnen in de Check It Art Danscompetitie in Zwolle

Sport

VORDEN - Een uitbreiding van de competitiedans, meer energie en meer uitstraling. Dat waren de speciale ingrediënten voor de meiden van de Minidots afgelopen zaterdag 20 april. Na de uitstekende performance, kwam niet veel later de einduitslag; de meiden van de Minidots hebben de danscompetitie in de categorie Streetdance/Hip 11-13jr gewonnen!

Check It Art is een danscompetitie van Midden-Nederland voor solo’s, duo’s, trio’s en dansgroepen. De meiden van de Minidots in Vorden hadden zichzelf aan het begin van het dansseizoen hiervoor ingeschreven in de categorie Streetdance/Hiphop. Met ondersteuning van de Greendots (de dansgroep met oudere meiden welke zichzelf al geplaatst hebben voor de Europese Kampioenschappen in Kalkar), deden de jonge meiden van de Minidots onder leiding van Kimberley Meijer hun uiterste best om beter te scoren dan de voorgaande competities. En met daverend succes, de uitslag was overduidelijk met het behalen van de hoogste trede in de Schouwburg Odeon in Zwolle.
Het is nu aan de Minidots om te kijken hoever ze kunnen komen in het Nederlandse Kampioenschap, welke in het voorjaar van dit jaar plaatsvindt. Aan de inzet van de dames zal het niet liggen, deze overwinning smaakt natuurlijk naar meer.

Aankomende zaterdag tijdens Koningsdag is er een demonstratie van de Dansafdeling van Indoor Sport Vorden direct na de Aubade in de ochtend (Aubade begint om 8.45 uur). Hierbij zullen de Minidots met trots de winnende dans laten zien.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant