RTV Vierkker-Wichmond neemt deel aan afsluitende cross GOW-competitie

VIERAKKER/WICHMOND – De afsluitende cross in de Gezamenlijke Oostelijke Wielerverenigingen (GOW) competitie werd zondag 20 januari in Aalten verreden. Op een nieuw parcours rondom Sportpark Zuid werden de laatste punten verdeeld in de klassementen. Namens RTV Vierakker-Wichmond stonden bij de Masters 50+ Vordenaar Erik Bouwmeester en Hengeloër Peter Makkink aan de start.

In de beginfase van de wedstrijd kende Bouwmeester pech en reed de linten in. Halverwege de cross was het juist Makkink die pech kende, na de passage van de balken moest hij zijn ketting weer aan het lopen zien te krijgen. Uiteindelijk kon Bouwmeester daardoor bij Makkink aansluiten en bezetten ze de vierde en vijfde plek. In de eindsprint wist Makkink Bouwmeester net voor te blijven en finishten ze, net als in het klassement, als respectievelijk vierde en vijfde man. Het klassement werd gewonnen door Riny Pleij.

In de categorie junioren stond Renze Makkink uit Hengelo aan de start namens de RTV Vierakker-Wichmond. Makkink kende een slechte start en dook als tiende het veld in en kwam ook als tiende man over de finish. Uiteindelijk eindigde Makkink op een zevende plaats in het algemeen klassement dat gewonnen werd door Marnick Duivelshof. Makkink nam vorige week, 13 januari, ook deel aan het NK veldrijden voor junioren in Huijbergen. De 16-jarige Hengeloër werd zestigste in deze categorie. Het zware parcours waar veel loopstroken in verwerkt waren, was pittig voor de jonge junior. Een dag eerder, op 12 januari, stonden Erik Bouwmeester, Peter Makkink en Jan Weevers aan de start van het NK veldrijden voor de Masters 50+. De laatstgenoemde wist dankzij een geslaagde inhaalrace naar de vierde plek te fietsen. Makkink en Bouwmeester finishten op de 18de en 36ste plek.