Niels Koolen derde in Valencia. Foto: Team Evolution
Niels Koolen derde in Valencia. Foto: Team Evolution Foto:

Niels Koolen derde in winterseries
karten Valencia

VORDEN - Afgelopen weekend reed de jonge Vordenaar Niels Koolen mee aan de winterseries karten op het circuit van Valencia Spanje. Het begin van het weekend was chaotisch mede omdat zijn tas met spullen niet aanwezig was en dat de racelicentie vergeten was aan te vragen. Halsoverkop werd de sportkeuring gedaan en daarbij kreeg Niels zijn licentie. De tas met spullen die hij nodig had kwam een kwartier voor aanvang van de trainingen op zaterdag. Al met al geen beste voorbereiding voor Niels.

De trainingen op zaterdag gingen niet naar wens maar dat deerde het jonge talent uit Vorden niets. De races werden op zondag verreden en Niels was er klaar voor ondanks dat het zondagmorgen nog een beetje nat was op het circuit. Echter de wedstrijden werden op een droge baan verreden en zodoende kon Niels met slick banden van start gaan. Ondanks dat de trainingen niet geheel naar wens verlopen waren, reed Niels een dijk van finale. Hij vertrok pas als 16de en ging tijdens de race de een naar de ander voorbij. Zeven rondjes voor het einde lag hij achter de vierde en vijfde man. Tijdens de laatste ronden ging hij er nog eens goed voor zitten met als resultaat een derde plaats in de finalerace. De top twee was al te ver weg maar Niels had zich laten zien en liet zelfs een aantal E.K. rijders achter zich. Het Evolution team waarvoor Niels uitkomt was meer dan tevreden met het jonge karttalent uit Vorden.


RTV Vierakker-Wichmond neemt deel aan afsluitende cross GOW-competitie

VIERAKKER/WICHMOND – De afsluitende cross in de Gezamenlijke Oostelijke Wielerverenigingen (GOW) competitie werd zondag 20 januari in Aalten verreden. Op een nieuw parcours rondom Sportpark Zuid werden de laatste punten verdeeld in de klassementen. Namens RTV Vierakker-Wichmond stonden bij de Masters 50+ Vordenaar Erik Bouwmeester en Hengeloër Peter Makkink aan de start.

In de beginfase van de wedstrijd kende Bouwmeester pech en reed de linten in. Halverwege de cross was het juist Makkink die pech kende, na de passage van de balken moest hij zijn ketting weer aan het lopen zien te krijgen. Uiteindelijk kon Bouwmeester daardoor bij Makkink aansluiten en bezetten ze de vierde en vijfde plek. In de eindsprint wist Makkink Bouwmeester net voor te blijven en finishten ze, net als in het klassement, als respectievelijk vierde en vijfde man. Het klassement werd gewonnen door Riny Pleij.

In de categorie junioren stond Renze Makkink uit Hengelo aan de start namens de RTV Vierakker-Wichmond. Makkink kende een slechte start en dook als tiende het veld in en kwam ook als tiende man over de finish. Uiteindelijk eindigde Makkink op een zevende plaats in het algemeen klassement dat gewonnen werd door Marnick Duivelshof. Makkink nam vorige week, 13 januari, ook deel aan het NK veldrijden voor junioren in Huijbergen. De 16-jarige Hengeloër werd zestigste in deze categorie. Het zware parcours waar veel loopstroken in verwerkt waren, was pittig voor de jonge junior. Een dag eerder, op 12 januari, stonden Erik Bouwmeester, Peter Makkink en Jan Weevers aan de start van het NK veldrijden voor de Masters 50+. De laatstgenoemde wist dankzij een geslaagde inhaalrace naar de vierde plek te fietsen. Makkink en Bouwmeester finishten op de 18de en 36ste plek.


Nieuwe naam regionaal vmbo

VORDEN/ZUTPHEN - Het Ulenhofcollege, locatie 't Beeckland in Vorden, het vmbo van het Stedelijk in Zutphen en de mavo van het Baudartius College gaan vanaf 1 augustus 2019 samen één nieuwe school vormen onder de naam Kompaan College. De naam is donderdagmiddag officieel bekendgemaakt door Paul Hofman, wethouder onderwijs van de gemeente Bronckhorst, op een bijeenkomst in het Stedelijk aan de Wijnhofstraat.

Het Stedelijk en het Baudartius in Zutphen en 't Beeckland in Vorden gaan verder als één nieuwe school met twee nieuwe vestigingen: één in Zutphen en één in Vorden. Voorlopig blijven de huidige locaties bestaan, maar het doel is om in 2022 de twee nieuwe locaties te openen. Via de website kan je je ook inschrijven voor de proeflessen op beide locaties.


www.kompaancollege.nl

Het logo van de school. Foto: PR