Voorlichtingsavond grote verbouwing Kringloopwinkel De Werf

VORDEN - Dinsdagavond 15 januari heeft kringloopwinkel De Werf voor haar vrijwilligers in de Dorpskerk een voorlichtingsavond georganiseerd over de grote nieuwbouw/verbouw van de kringloopwinkel die in het voorjaar zal aanvangen.

Voorzitter Henk Vaags memoreerde aan het begin van de avond het overlijden begin januari van Wim Stokkink, een vrijwilliger die node gemist zal worden vanwege de grote inspanningen die hij voor de kringloopwinkel verrichtte. Na het openingswoord nam Dick Boerstoel namens de protestantse gemeente Vorden het woord. Hij informeerde de vrijwilligers over de grote restauratie van de kerkramen die begin maart zal starten en bedankte de kringloopwinkel voor de ruimhartige bijdrage van 140.000 euro.

Daarna informeerden de bouwcommissieleden Henk Vaags en Henk Menkveld de vrijwilligers over de grote verbouwing van De Werf die in het voorjaar plaats zal gaan vinden. De heren lieten via een PowerPoint-presentatie zien hoe de kringloopwinkel er na de verbouwing uit gaat zien.

Het vloeroppervlak van de nieuwe kringloopwinkel zal van circa 430 vierkante meter groeien naar circa 1080 vierkante meter en wordt daarmee dus 2,5 keer groter dan de huidige oppervlakte. De sprekers benadrukten dat de verbouwing zodanig vorm wordt gegeven dat de gezellige huiselijke sfeer daarmee gehandhaafd blijft.

Penningmeester Bennie Bloemendaal gaf tot slot een financiële onderbouwing van de omvangrijke verbouw en benadrukte dat deze geen enkele invloed zal hebben op het sponsorbeleid van de kringloopwinkel. De sponsoractie (die eind februari weer zal starten) zal dus gewoon door blijven gaan, waarover later meer in Contact en op de website.


www.veilingcommissie


Voorleesfeest 'Een huis voor Harry'

VORDEN/HENGELO - In het kader van de Nationale Voorleesdagen organiseert Bibliotheek West Achterhoek een Voorleesfeest. Het prentenboek van het jaar 'Een huis voor Harry' staat centraal. Het voorlezen vindt op woensdag 30 januari van 15.00-16.00 uur plaats in Bibliotheek Hengelo en dezelfde tijd op donderdag 31 januari in Vorden.

Kater Harry is bijna altijd binnen. Maar als vlinder Vera tikkertje wil spelen, gaat hij mee naar buiten. Dan verdwaalt Harry in de stad. Alleen Vera weet de weg naar huis. Kan iemand hem helpen Vera te vinden? Deelname aan het Voorleesfeest is gratis, aanmelden wordt op prijs gesteld.


bibliotheekwestachterhoek.nl


Verkooppunten Jubileumboek 100 jaar Oranje Comité Vierakker-Wichmond

VORDEN - Vorige week was in deze krant te lezen over het jubileumboek van het honderdjarige Oranje Comité Vierakker-Wichmond, maar ten tijde van het schrijven waren de verkooppunten nog niet bekend. Vanwege de aanhoudende vraag naar het jubileumboek heeft het Oranje Comité inmiddels enkele verkooppunten georganiseerd in samenwerking met ondernemers in de omgeving. Deze verkooppunten zijn: Welkoop Vorden, Den4Akker in Vierakker, Café D'n Olde Kriet in Wichmond en Bruna Vorden. Hier is het jubileumboek tijdens de gebruikelijke openingstijden te verkrijgen. Uiteraard is het boek ook te verkrijgen bij Judith Minderman. Het boek 'Sterke verhalen en andere waarheden' is voor 10 euro te koop. Een mooi boek om herinneringen levend te houden.