In memoriam: Riek Klein Bramel-Schiphof

Op 7 januari 2019 is onverwacht overleden Riek Klein Bramel –Schiphof. Riek was sinds 2004 weduwe van Marinus Klein Bramel, in Vorden ook wel bekend als 'Marinus van de Toete'.

Riek werd geboren in 1941 in het Twentse dorpje Beerzerveld, als derde kind uit een gezin met 9 kinderen. Na de lagere school en de Ulo ging ze in Coevorden naar de kweekschool en studeerde af als onderwijzeres. Zo kwam ze in de Achterhoek terecht, waar ze benoemd werd tot leerkracht op de lagere school 't Medler. Bij toneelvereniging Jong Gelre leerde ze Marinus kennen. Ze trouwden op 19 augustus 1966 in de Dorpskerk in Vorden. Na de geboorte van de kinderen werd Riek kostwinner, omdat Marinus door een ongeluk arbeidsongeschikt raakte. Ze werd juf aan de Piersonschool in Hengelo. Vele kinderen in de regio hebben (bij)les van haar gehad. Riek en Marinus betrokken in 1993 een markant huis aan de Nieuwstad in Vorden, voorheen de kruidenierswinkel van Remmers. Beiden waren sterk betrokken bij de Nederlands Hervormde kerk als vrijwilliger. Riek gaf godsdienstles op de openbare school, en de zondagsschool, en was lid van het team van de kindernevendienst. De kerk in Vorden heeft veel aan Riek Klein Bramel te danken. Samen met Marinus verzorgde ze jarenlang de liturgieën voor de kerkdiensten. Ze was ouderling en werkte als kerkelijk vrijwilliger op de Wehme.

Riek stierf in Breda, in de armen van haar kinderen, omringd door haar kleinkinderen. Op zaterdag 11 januari is onder grote belangstelling afscheid genomen van Riek in de Dorpskerk. Dominee Kool die de dienst leidde, sprak over Riek als "een monument, te noemen in de geschiedenis van het Vordense Protestantisme." Riek laat 3 kinderen en 6 bijzondere kleinkinderen na.


Dochter Hilda Vliegenthart-Klein Bramel


Dertig wandelaars eerste editie 'Goede Voornemens Loop'

VORDEN - Ondanks dat de weergoden op zondag 13 januari niet bijzonder positief waren, liepen er toch ruim 30 wandelaars de tweetal uitgezette routes tijdens de Goede Voornemens Loop. Het bestuur is desondanks tevreden, mede omdat er op dezelfde dag zowel in Wichmond als buurtschap Linde ook een wandeltocht was uitgezet. De muziekkoepel was fraai ingericht met bloemstukken van Bloemsierkunst Halfman, die deze als sponsor voor haar rekening nam. Installatiebedrijf Wim Bosman was als hoofdsponsor betrokken bij de tocht.

Men kon kiezen voor een route van ruim 5,5 kilometer, die uiteindelijk een kleine 7,5 kilometer bleek te zijn, en een tocht van ruim 8,5 kilometer. De start van beide tochten was tussen 13.00 en 13.30 uur. Elke deelnemers werd getrakteerd op fruit welke beschikbaar werd gesteld door Huusken groente en fruit. De eerste wandelaars waren rond half 3 terug bij de muziekkoepel en konden hier genieten van een hapje en drankje. Rond half 4 was het laatste groepje wandelaars binnen en heeft men uiteindelijk nog kunnen genieten van broodjes hamburger en worst van slagerij Vlogman.
Al met al kijkt het bestuur tevreden terug op de eerste Goede Voornemens Loop.


Seniorensoos Vierakker-Wichmond

WICHMOND - De traditionele nieuwjaarsbijeenkomst met bingo zal dit jaar in verband met het feit dat het Ludgerusgebouw in januari is gesloten, plaatsvinden in d'n Olde Kriet, Dorpsstraat 25 te Wichmond. Elke 60-plusser uit Vierakker-Wichmond en omgeving kan daar op een gastvrij onthaal rekenen. De bijeenkomst is dit jaar op dinsdag 29 januari om 14.30 uur. Koffie en thee staan klaar vanaf 14.00 uur.


Leon van der Meer zingt John Denver

LINDE - Zondagmiddag 27 januari zingt en speelt Leon van der Meer nummers van John Denver en anderen. Deze voorstelling is in het theater aan de Lindeseweg 29 in Vorden (buurtschap Linde) en begint om 15.00 uur.

Het muzikale bloed stroomde al vroeg door de aderen van Leon van der Meer. Het begon met ritmisch drummen op de potten en pannen uit de keuken van zijn moeder. Later werd hij lid van een drumband waar hij zijn ziel en zaligheid in kwijt kon. Verder heeft hij alle instrumenten bespeeld die hij in huis maar kon vinden, van orgel tot accordeon van mandoline tot mondharmonica. Op zijn vijftiende kocht hij een gitaar en die aankoop zou zijn verdere muzikale leven volledig beïnvloeden. Leon heeft zich ontwikkeld als goede vertolker van zijn idool John Denver. Vele nummers van John Denver passeren dan ook de revue tijdens zijn optreden. Daarnaast laat hij het publiek genieten van de muziek van onder andere Simon & Garfunkel, James Taylor, Jim Croce en vele anderen.

De toegangsprijs is 10 euro, exclusief consumpties. Reserveren kan via de website.


www.theateronderdemolen.nl