Het is altijd gezellig vertoeven op het Drie Weekenden Toernooi.
Het is altijd gezellig vertoeven op het Drie Weekenden Toernooi.

"Het toernooi is een niet meer weg te denken activiteit binnen onze vereniging"

-

Kranenburg – "Scheidsrechters, de tijd is om." Al veertig jaar lang klinkt deze mededeling in het voorjaar op sportaccommodatie De Eik aan de Eikenlaan meerdere malen per dag uit de luidsprekers tijdens het Drie Weekenden Toernooi van sportvereniging Ratti. Dit jaar beleefde het toernooi zijn veertigste editie. Afgelopen weekeinde werd het achtste lustrum afgesloten met een toernooi voor D pupillen en de 28ste editie van een onderling familietoernooi dat ook georganiseerd wordt door de Toernooicommissie. De commissie wordt gevormd door Gerdien Heuvelink, Laurens Bleumink, Leo Wissink, Johan Hartman, Björn Nijenhuis, Emmy Eggink, Bart Nijhof, André Balvert en Bram Klein Haneveld.

Tot de mannen van het eerste uur van het toernooi behoort commissielid Laurens Bleumink (61). "Het toernooi is een niet meer weg te denken activiteit binnen onze vereniging. Het genereert de nodige financiële inkomsten. En de belangstelling voor het toernooi is na al die jaren nog steeds groot. We hebben een zeer trouw deelnemersveld. Naast pupillen (D, E en F) en junioren (B en C) organiseren we ook toernooidagen voor vrouwen- en seniorenelftallen", zo zegt Bleumink terwijl Gerdien Heuvelink met haar vertrouwde stem de volgende wedstrijden van de D-pupillen aankondigt. Tot de initiatiefnemers van het toernooi behoren onder meer Wim Sloetjes en Erik Plomp.

Vanaf het begin werd er direct ingezet op een Drie Weekenden Toernooi dat aansluitend aan het slot van de competitie wordt georganiseerd. Veelal vanaf half mei tot begin juni. Laurens Bleumink: "Valt Pinksteren in deze periode, dan wordt er een weekeinde doorgeschoven. We plannen met Pinksteren namelijk geen toernooidagen in." SV Ratti beschikt over vier kleedkamers. Bij drukke toernooidagen maakt men ook gebruik van kleedruimten en douches van de sporthal van basisschool De Kraanvogel. Hoe anders was dat in de beginjaren van het toernooi. Toen fungeerden grote vrachtauto's als kleedaccommodatie.

Zusterverenigingen als Klein Dochteren (Lochem), SVBV (Barchem), DEO (Borculo), Socci (Wichmond), Basteom (Steenderen), KSH (Harreveld), Erix (Lievelde), Wissel, Westendorp en VV Ruurlo behoren al jaren tot het vaste deelnemersveld. Ook kan Ratti jaarlijks wel nieuwe clubs aan de lange deelnemerslijst toevoegen. Dit jaar kende het toernooi zelfs een zeer opmerkelijke deelnemer die op het allerlaatste moment werd toegevoegd aan het B- juniorentoernooi. "We leggen altijd een reservelijst aan, voor het geval een club op het allerlaatste moment afzegt. De eerste reserve was verhinderd en daarom werd nummer twee op de lijst benaderd. En zo kon het gebeuren dat SSC '55 uit Sprang Capelle op kwam draven. Ze hadden zich via de website aangemeld.

Het Drie Weekenden Toernooi wordt namelijk ook op de KNVB site vermeld. De club had er een ruim twee uur lange reis voor over.", zo vertelt Gerdien Heuvelink die de club alweer heeft toegevoegd aan de deelnemerslijst voor volgend jaar. Op naar de 41ste editie.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant