Afbeelding

12e Dijkman Bouw Open tennistoernooi Vorden opnieuw groot succes

-

Vorden - Afgelopen week is voor de 12e keer het Dijkman Bouw Open tennistoernooi gespeeld op tennispark het 'Overspoor' in Vorden. Vanaf zondag 9 augustus tot en met zaterdag 15 augustus werd er onder 'tropische' omstandigheden getennist. Helaas was het op de finaledag een natte dag, maar doordat de Vordense banen erg goed regenbestendig waren kon er, in tegenstelling tot andere toernooien in de regio, de hele dag prima gespeeld worden.

Verdeeld over 20 categorieën hebben 193 deelnemers gestreden om de prijzen. Er werd ook dit jaar gespeeld in de categorieën 3 t/m 8. De deelnemers kwamen van 50 verschillende verenigingen uit heel Gelderland en Overijssel en zelfs daar buiten. Elke dag was er veel publiek langs de baan om de tennissers aan te moedigen. Tijdens de traditionele, gezellige avond op de donderdag bracht de band CyRo extra gezelligheid.
In het weekend verzorgde het Klooster van Kranenburg heerlijke warme versnaperingen. Op de finalezondag waren prachtige lange finales te zien. Het toernooi in de Heren Enkel 3 werd gewonnen door Kevin Brinke (ABTC de Wildbaan). Reinier Molendijk van VTP Vorden werd tweede. In de Dames Dubbel 3 ging de winst naar Anneleen Dijkman en Kim van Esterik, allebei van VTP Vorden. Tweede werden Lilian van der Krift en Belinda Schrier van Tennisinn Zutphen. In de Gemengd Dubbel 3 won Kim van Esterik opnieuw maar nu met Matthijs van Ekelenburg (WTC Winterswijk). Het jonge talent uit Vorden Lynn Hartman won de dames enkel 6. En in de dames enkel 8 won Jeannette Hermsen van VTP Vorden. Verder waren er veel tweede plaatsen voor Vordense deelnemers. In de Heren Dubbel 6 finale waren Jelmer Cuppens (HLTC het Elderink) en Jerzy Aarnink (TV Haaksbergen) net een maatje te groot voor André van de Vlekkert en Martie Dijkman van VTP Vorden. In de Gemengd Dubbel 7 werden Dick Buunk en Nancy Stada van VTP in de finale uitgeschakeld door Harry en Wietske Walgemoet van ABTC de Wildbaan. Datzelfde overkwam Frédérique Olthaar en Marjanne Grube van VTP in de Dames Dubbel 7 tegen Carla Albrink en Gaby Stooter van LTC Doetinchem en TV de Sprong.

Dit toernooi was zeker niet mogelijk geweest zonder de bijdragen van de hoofdsponsor Dijkman Bouw en sponsors Wiltink installatiebedrijf, Autobedrijf Groot Jebbink, Welland Nederland BV en Weulen Kranenbarg. En met deze weersomstandigheden kwam het materiaal van de Witte Smid en Achterhoek Party Service weer zeer goed van pas.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant