De vier leden die van de oprichting lid zijn: v.l.n.r.: Aaltje Fokkink, Gerrie Nijenhuis, Gerrie Fokkink en Jootje Stokkink.
De vier leden die van de oprichting lid zijn: v.l.n.r.: Aaltje Fokkink, Gerrie Nijenhuis, Gerrie Fokkink en Jootje Stokkink.

Vrouwenclub Medler viert haar 45-jarig bestaan

Algemeen

Vorden - "Of we ons gouden jubileumfeest halen?" Voorzitter Riek Wunderink van Vrouwenclub Medler is stellig. "Jazeker. Maar of we ons zestig jaar bestaan zullen vieren? Dat is een ander verhaal als we geen nieuwe instroom van leden krijgen."

Door Jan Hendriksen

Vrouwenclub Medler vierde woensdag 30 september haar 45-jarig bestaan met een gezellige middag bij de Lindesche Molen. Normaliter is clubgebouw 'Samen Sterk' van Touwtrekverenging Vorden de uitvalsbasis voor de 34 leden tellende vrouwenclub die haar oorsprong heeft uit Touwtrekvereniging Medler. Maar voor deze gelegenheid zocht men het buitenshuis. "De vrouwen van de touwtrekkers vonden dat zij ook wel eens een avondje van huis af mochten", zo verklaart Riek Wunderink (66).

De club ging van start met tien vrouwen. Janna Brummelman was de eerste voorzitster van de club. Kwamen de leden van oorsprong uit de buurtschappen Medler, De Wiersse en Brandenborch. Naar gelang werden ook steeds meer vrouwen uit het dorp Vorden lid van Vrouwenclub Medler. "Momenteel komt het gros van de leden zelfs uit het dorp", zo blijkt uit de ledenlijst die Wunderink ter tafel legt. En het gros heeft de leeftijd van boven de 65 jaar. De jongste is 63 en de oudsten 87 jaar. "En dat baart ons zorgen. We hebben in tegenstelling tot Vrouwengroep Linde geen instroom van jonge nieuwe leden. Hoe dat komt? Ik weet het niet. Misschien dat Linde een hechtere buurtschap is." Was de frequentie van samenkomst tot voor enkele jaren geleden van september tot en met mei eenmaal in de veertien dagen. Riek Wunderink: "Momenteel is op de maandagavond die frequentie een maal in de drie weken. We organiseren dan zowel ontspannende gezellige als educatieve en creatieve avonden.

Ook behoort jaarlijks een Kerstviering tot de programmering evenals een uitje. In het verleden gingen we altijd met een bus een dag uit. Maar dat lukt door de vergrijzing niet meer." Om de kas te spekken is men de laatste jaren ook steevast van de partij op de Medler Fair. Het negende lustrum werd vorige week gevierd in de sfeervolle Lindesche Molen waar men ook gebruik van het theater mocht maken. Mede door de schenking van Kringloopwinkel De Werf (600 euro) kon er flink uitgepakt worden. Zo werden de vrouwen getrakteerd op een optreden van The Neighbour Sisters uit Gorssel. En in de pauze van het optreden lieten de vrouwen het Twentse Höfke (advocaat met boerenjongens op brandewijn en slagroom) zich ook goed smaken. Na afloop stond een heerlijk buffet klaar van Reinier en Leonie's Groente en Fruit. Tot slot werden vier vrouwen gehuldigd omdat ze al vanaf de oprichting (1970) lid zijn. Aaltje Fokkink (87), Gerrie Fokkink (87), Gerrie Nijenhuis (66) en Jootje Stokkink (66) werden in het zonnetje gezet en ontvingen uit handen van de voorzitter een prachtige bos bloemen gesponsord door Gerbert Halfman. Alle vrouwen gingen voldaan met een prachtige roos huiswaarts.

Het bestuur van Vrouwenclub Medler bestaat momenteel uit Riek Wunderink (voorzitter), Willemien Hulshof (secretaris), Diny Walgemoet (penningmeester), Mini Gotink (bestuurslid) en Gerdi Roelvink (bestuurslid).

Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Noord