Burgemeester Besselink opende al zitten op een fietst op informele, persoonlijke en sportieve wijze zwemseizoen In de Dennen. Foto Jan Hendriksen.
Burgemeester Besselink opende al zitten op een fietst op informele, persoonlijke en sportieve wijze zwemseizoen In de Dennen. Foto Jan Hendriksen.

Frisse opening zwemseizoen In de Dennen

Algemeen

Vorden - 'April doet wat hij wil' is een gevleugelde weerspreuk. En inderdaad. Was het donderdag 21 april nog een schitterende voorjaarsdag met een strak blauwe hemel met een buitentemperatuur van 18 graden Celsius op de barometer. Zondagmorgen 24 april tijdens de officiële start van het nieuwe zwemseizoen van Zwem- en recreatiebad In de Dennen kwamen de sneeuwvlokjes uit de lucht vallen. Echt zwemweer was het dan ook niet. Maar toch namen enkele 'bikkels' een duik in het water en 'trokken' ze hun eerste baantjes van het seizoen.

Door Jan Hendriksen

Ondanks de 'winterse bui' was het toch druk in de kantine van het zwembad aan de Oude Zutphenseweg waar zich naast het bestuur en het personeel van de Stichting In de Dennen zich enkele tientallen 'Vrienden van In de Dennen' hadden verzameld voor de officiële opening van het zwemseizoen 2016. Burgemeester Marianne Besselink van de gemeente Bronckhorst opende op ludieke wijze het nieuwe zwemseizoen. Op een fiets van Indoor Sport Vorden gaf zij naast het symbolisch verwijderen van de afdekdekens ook het startsein voor de inschrijving voor de CTV Spinningmarathon die de Stichting Cycling Team Vorden op zondag 22 mei van 13.00 tot 17.00 uur op het Marktplein in Vorden organiseert. Cycling Team Vorden houdt jaarlijks een spinningmarathon op het marktplein om geld binnen te halen voor een goed doel. "Dit jaar schenken we de opbrengst aan het zwembad omdat het een duidelijke maatschappelijke functie vervuld binnen de Vordense gemeenschap en omdat de gemeentelijke subsidies zijn weggevallen", zo liet Gé de Jong namens het Cycling Team weten.

Nieuwe zwempas
Dit zwemseizoen is er voor alle abonnementhouders weer een nieuwe zwempas. Dit werd mogelijk gemaakt door de sponsoring van Grand Café het Meestershuis. Bedrijfsleider Timme Koster overhandigde de eerste zwempas aan de 'Bovenmeester' van het Meestershuis René Jak die deze gelijk weer doorgaf aan de eerste zwemmer van 2016 Rolf Wilgenhof die vervolgens heel stoer het water in dook. Grand Café het Meestershuis is trots op het feit dat wij als sponsor op het zwembadabonnement staan en zo een bijdrage kan leveren aan het blijven bestaan van Zwem- en recreatiebad In de Dennen. Een aantal kinderen en volwassenen weerhielden zich na de officiële opening vervolgens er niet van ondanks de lage temperaturen een duik te nemen in het heerlijke warme water.

Vrienden
In de komende weken gaan bestuursleden van Stichting In de Dennen huis aan huis in Vorden op pad om nieuwe vrienden voor het zwembad te werven. Men kan al voor tien euro 'vriend' worden. "Met deze extra bijdrage hopen we zonder subsidie van de gemeente nog vele jaren voor veel zwemplezier in Vorden te zorgen", zo verklaarde voorzitter Wolter Ziggers van de stichting. In de afgelopen maand kon men bijna honderd nieuwe vrienden verwelkomen. De teller staat nu op totaal 150 vrienden. Wolter Ziggers: "Maar dat moeten er in de komende weken nog veel meer worden. De donaties worden gebruikt voor het verder energie neutraal maken van het zwembad en voor de algemene middelen van het zwembad. Als 'vriend' krijgt men een kijkje achter de schermen, wordt men extra op de hoogte gehouden van de ontwikkelingen van het zwembad, wordt men uitgenodigd om de nieuwe plannen te bespreken en mag men als 'ambassadeur' optreden van het mooie Vordense zwembad."

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant