Voorzitter Henk Vaags van De Werf (l) overhandigd de sponsorcheque van 5000 euro aan Stichting Zwembad In de Dennen. Foto: PR.
Voorzitter Henk Vaags van De Werf (l) overhandigd de sponsorcheque van 5000 euro aan Stichting Zwembad In de Dennen. Foto: PR.

Kringloopwinkel De Werf schenkt 29.988 euro aan verenigingen en stichtingen

Zesentwintig sponsorcheques uitgedeeld

Vorden - In totaal 26 lokale verenigingen en stichtingen werden zaterdag tijdens de Meimarkt van de Ideële Kringloopwinkel De Werf 'getrakteerd' op een sponsorcheque variërend in waarden van 285 euro tot maar liefst vijfduizend euro. In totaal schonk De Werf 29.988 euro. En dat is een recordbedrag. Vorig jaar bedroeg de totale donatie ruim 20.000 euro.

Door Jan Hendriksen

Jaarlijks stelt de Veilingcommissie de opbrengst die zij vanuit de Ideële Kringloopwinkel De Werf ontvangt voor een deel beschikbaar aan goede doelen en maatschappelijke initiatieven die gedragen worden door de Vordense bevolking.

Voorzitter Henk Vaags die de sponsorcheques uitreikte: "Ze komen ten goede aan maatschappelijke of culturele organisaties/verenigingen die een sterke binding hebben met de voormalige gemeente Vorden of waarvan de doelstellingen ten goede komen aan inwoners van de voormalige gemeente Vorden. Wij geven geen subsidies aan sportverenigingen en buurtverenigingen tenzij het aangevraagde sponsorgeld wordt gebruikt voor specifieke acties die ten doel hebben de Vordense gemeenschap een positieve impuls te geven."

Zo ontving zaterdag Stichting De Zonnebloem Vorden 285 euro voor het drukken van het jaarboek en Stichting Zwembad In de Dennen vijfduizend euro voor de renovatie van de glijbaan. Verder ontvingen onder meer Stichting Muziekkoepel 2500 euro voor het onderhoud van de koepel, Kulturhus Vorden (nieuw gemeentewapen), de Vordense Rijwiel en Toerclub De Achtkastelenrijders (E-bike tandemfiets) en school De Kraanvogel/peuterspeelzaal 't Kraankuikentje (multifunctionele schommel) elk tweeduizend euro. Tijdens de markt presenteerden zich twintig verenigingen, particulieren en maatschappelijke organisaties. Ook vond er een taxatiemorgen plaats met medewerking van de erkende taxateur in Kunst & Antiek Fred Wiersema uit Lochem. En dat leverde enkele verrassende taxaties op. Zo werd er door een mevrouw die niet met name wilde worden vernoemd zilverwerk aangeboden die een onverwachte waarde van maar liefst zesduizend euro vertegenwoordigde. De Lochemse harmonicaclub De Möllespöllers zorgde voor de muzikale noot.

Sponsorcheques
Hieronder een overzicht van alle uitgereikte sponsorcheques: Stichting Muziekkoepel Vorden voor het onderhoud van de koepel 2500 euro; Roll Over Bronchorst, sponsoring Roll Over 2016 1050 euro; Park De Bleijke, bankoral vlonderdelen 900 euro; Kulturhus Vorden, nieuw gemeentewapen 2000 euro; Stichting Zonnebloem Vorden, drukken jaarboek 285 euro; Dansgroep ouderen Wichmond-Vorden bijdrage zaalhuur instructie 300 euro; IJsvereniging Vorden, bijdrage begrotingstekort 1500 euro; Heiligenbeeldenmuseum, bijdrage boek 1000 euro; Kindermiddag Vorden, kindermiddag 700 euro; Hackforterhof/Wehme, aanschaf Muscibal 1000 euro; Locatieraad Vierakker, aanschaf beamer presentatie Ludger 1053 euro; Zwembad In de Dennen, renovatie glijbaan 5000 euro; Buurtzorg Warnsveld, acht tafels en plantenbakken 800 euro, Ouderenbond 600 euro; School De Hofakker, overkapping 500 euro; Wereldwinkel Vorden, stoepbord 300 euro; Cultuurfonds Vorden, kraamhuur markt 1000 euro; PCOB Vorden, aanschaf elektronisch orgel 750 euro; Dorpsschool, hulpartikelen beweeg- en leesonderwijs 1500 euro; Activiteitencommissie Wehmepark, opstarten 500 euro; Kraanvogel/Kraankuikentje, multifunctionele schommel 2000 euro: Vrienden van de Dorpskerk, mobiel kassameubel 750 euro; VTRC De Achtkastelenrijders, E-bike tandem 2000 euro; Sensire, waakmanden 800 euro; Rolstoelfiets 450 euro en basisschool De Vordering, hekwerk 750 euro.                                        

Meer berichten