Joke en Riet namens stichting Muziekkoepel Vorden. Foto: PR
Joke en Riet namens stichting Muziekkoepel Vorden. Foto: PR

Twee kraanwatertappunten voor gemeente Bronckhorst

Algemeen

Bronckhorst - De gemeente Bronckhorst krijgt twee openbare kraanwatertappunten. Eén van deze tappunten zal, dankzij vele selfies van inwoners van Vorden, worden geplaatst bij de muziekkoepel in Vorden. Wat het andere tappunt betreft, is de gemeente nog op zoek naar een geschikte plek.

Drinkwaterbedrijf Vitens bestaat dit jaar 10 jaar in haar huidige vorm en viert dit door 100 kraanwatertappunten weg te geven. Door middel van een wedstrijd kan iedereen kans maken op een tappunt. Het tappunt wordt daarna geplaatst op een plek naar keuze; dit kan zijn in een park, natuurgebied, bij een sportvereniging, op een plein of in een winkelstraat. Het tappunt wordt voorzien van de naam van de winnaar en de gemeente.
Om het tappunt te winnen kunnen deelnemers een selfie met kraanwater insturen die ze hebben gemaakt op een festival, in een café of restaurant. Op www.kraanwaterkaart.nl kunnen deelnemers de selfie uploaden. De inwoners in de gemeente Bronckhorst hebben dat gedaan.

Veel Nederlanders hebben nog schroom om buitenshuis om kraanwater te vragen. Met deze actie hoopt Vitens de kraanwatervraag en daarmee ook het kraanwateraanbod van horeca en festivals op een positieve manier te stimuleren. Als we allemaal om kraanwater durven vragen, wordt het vanzelf normaal. Kraanwater wordt gewonnen uit lokale bronnen en is duurzaam, lekker en gezond. De actie is onderdeel van de meerjarige 'Kraanwater Graag' campagne waarmee Vitens iedereen bewust willen maken van de waarde van ons kraanwater. Kijk voor meer informatie op de website.


www.kraanwaterkaart.nl


Harry Jansen, voorzitter stichting Muziekkoepel. Foto: PR

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant