A Sweater For The World, Antoine Peters. Foto: Peter Stigter
A Sweater For The World, Antoine Peters. Foto: Peter Stigter

KunstWeekendVorden 10 en 11 september 2016: KUNSTEVENT met Special

Algemeen

Vorden - Ter gelegenheid van het 10-jarig bestaan van KunstZondagVorden (KZV) organiseert Stichting KunstInVorden op zaterdag 10 en zondag 11 september een KunstEvent voor Vordenaren en niet-Vordenaren. Stichting KunstInVorden heeft hiervoor, behalve de regulier deelnemende KZV-kunstenaars en - galeries, ook speciale gastkunstenaars uitgenodigd die in Vorden wonend of een relatie met Vorden hebbend. Zij zullen op diverse locaties in Vorden-centrum en het buitengebied van 11.00 tot 17.00 uur op zaterdag en zondag hun werk tonen. Er is een breed aanbod aan professionele hedendaagse beeldende kunst en vormgeving in uiteenlopende materialen en technieken.

De locaties van de deelnemende ateliers en galeries zijn herkenbaar aan de KZV-vlag. Op vrijwel alle locaties zijn unstenaars, vormgevers/ en fotografen aanwezig om met u van gedachten te wisselen over hun inspiratiebronnen, het creatieve proces en de door hen toegepaste technieken en beeldelementen. Het KVZ informatieblad met een korte beschrijving wat op de verschillende locaties te zien is, het jubileumprogramma en een plattegrond waarop ook de routes naar de locaties in het buitengebied zijn aangegeven, is gratis af te halen bij VVV Vorden, Kerkstraat 1B. U kunt het Infoblad ook verkrijgen bij de deelnemende galeries, Vordense ondernemers en downloaden op onderstaande website.

Special In Beeld
De Openingsavond in Kulturhus Vorden op zaterdag (19.00 tot 23.00 uur toegang gratis) belooft een spectaculair onderdeel te worden van het KunstEvent met onder andere een lezing door schrijver A.L. Snijders (pseudoniem van P.C. Müller). Hij woont in Klein Dochteren, won in 2010 de Constantijn Huygensprijs en is bekend van zijn ZKV's (zeer korte verhalen). Verder is er een lezing en mini-expositie van modevormgever Antoine Peters. Peters heeft zijn roots in Vorden en keert terug om o.a. met zijn project A Sweater for the World Vordenaren en anderen te verbinden. Het doel van al zijn werk is het verspreiden van een glimlach. Peters studeerde cum laude af aan ArtEZ Academie, behaalde zijn master, werkte voor modehuis Viktor & Rolf, brak in 2007 door met zijn project A Sweater for the World, staat nu in de Top 100 van de New Fashion Designers en is genomineerd voor de New Material Award 2016. De mini-expositie mode-objecten van Antoine Peters is het hele weekend in Kulturhus Vorden te bezoeken.

Gastkunstenaars
Tijdens het KunstEvent zullen de in Vorden wonende gastkunstenaars Tim Hinterding (graficus), Atelier by the Way Bas Brouwer (schilder), Frank Letterie (beeldhouwer) en Paul Gorter (schilder) hun werk exposeren. Bij deze kunstenaars kunt u schilderijen, grafiek en figuratief bronzen klein plastiek bekijken en in gesprek gaan met de makers. Ook zal Tim Hinterding demonstreren hoe zijn grafisch werk tot stand komt. In Theater Onder de Molen wordt ter gelegenheid van zijn vijfentwintigste sterfdag een deel van het werk van Jacques Benoit, pseudoniem van Jacques Bayer (1901-1991), tentoongesteld. Hij was literator en beeldend kunstenaar, een artistiek dubbeltalent. Zijn werk werd reeds een aantal malen getoond in v/h Galerie Bibliotheek Vorden.

Klankexpressionisten
Vanaf zondag 11.30 uur zullen de Klankexpressionisten (Ron van den Heuvel (muzikant) en Hendrik Planting (beeldend kunstenaar) improviseren op de getoonde kunstwerken en deze 'verklanken'. Zij starten in Vorden Centrum en zullen de rest van de dag in diverse ateliers en galeries en beeldentuinen in het buitengebied van Vorden op de kunstwerken reageren.

Om u alvast te kunnen oriënteren wat er op de verschillende locaties te zien is en zo uw eigen route naar uw interesse te kunnen samenstellen, wordt er het hele weekend een PowerPoint presentatie van alle deelnemende locaties gedraaid in Kulturhus Vorden.
Het KunstEvent wordt mede mogelijk gemaakt door de gemeente Bronckhorst, CultuurfondsVorden, RABObank, Weulen Kranenbarg, Visser Mode, Profile Bleumink, Bloemsierkunst Halfman en Kulturhus Vorden.


www.kunstzondagvorden.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant