Hugo Schouten, Rob en Anita Groot Jebbink en Henny Willems. Foto: Achterhoekfoto.nl/Paul Harmelink
Hugo Schouten, Rob en Anita Groot Jebbink en Henny Willems. Foto: Achterhoekfoto.nl/Paul Harmelink

'Groeten uit de Rimboe' winnaar Wichmondse-Vierakkerse optocht

Algemeen

Wichmond/Vierakker – Vooral de figuratie was ijzersterk. Mede daardoor won de wagenbouwgroep van De Wogt zondagmiddag 28 augustus de jaarlijkse optocht in een zonovergoten Wichmond. De winnende creatie 'Groeten uit de Rimboe' zorgde voor veel interactie met het publiek. In totaal twaalf optochtenwagens doorkruisten de Wichmondse straten op de slotdag van het Oranjefeest Vierakker-Wichmond 2016 georganiseerd door Oranje Comité Vierakker-Wichmond. En dat waren er vier meer dan vorig jaar toen de stoet uit acht wagens en drie loopgroepen bestond.

Door Jan Hendriksen

Vierakker-Wichmond vierde vorige week op stralende en gezellige wijze haar jaarlijkse Oranjefeest. De vorig jaar ingeslagen weg om de festiviteiten te consenteren in een nieuw ingerichte tent met een 'huiskamergevoel' pakte ook dit jaar naar mening van voorzitter Freddy Hogendoorn van Stichting Oranjecomité Vierakker-Wichmond perfect uit. Vooral op vrijdagavond met muzikale medewerking van You & Me en Strike leverde dat een volle en zeer gezellige avond op waar jong en oud Wichmond en Vierakker elkaar trof. "En daarmee hebben we het dorpsgevoel teruggebracht die we voor ogen hadden. Daar is het ons ook om te doen. Jong en oud gezamenlijk met elkaar verbinden", zo vertelt Hoogendoorn zondagmiddag in de feesttent als hij samen met burgemeester Marianne Besselink van de gemeente Bronckhorst de vaandelhulde, die de vendeliers van Schuttersgilde Sint Jan uit Keijenborg aan het kersverse nieuwe koningspaar en de jeugdprins brengen, gadeslaat. Besselink benadrukte de samenhorigheid die er in een kern als Vierakker-Wichmond heerst en het belang van de talloze vrijwilligers die een feest als deze mogelijk maakt.

Tot nieuwe koning van Vierakker-Wichmond werd zaterdagmiddag Rob Groot Jebbink uit Warnsveld uitgeroepen met aan zijn zijde zijn vrouw Anita als koningin. Groot Jebbink loste van de in totaal 132 schutters als laatste in de tweede ronde bij het 264ste schot het verlossende schot. Tot jeugdkoning werd na 170 schoten Hugo Schouten gekroond. Henny Willems won het vogelgooien voor vrouwen. De andere volksspelen werden onder andere gewonnen door Erik Rukkers en Jarno Meulenbeek (schieten vrije baan), Inge Bouwmeester (dogkarrijden), Gerben Wolbrink (kegelen), Paul Avink (spijkerslaan) en Henk Rietman (bierpulschuiven).

In de einduitslag van de optocht werd groep Vogelzang tweede met de creatie Forzen en derde de Lankhorsterstraat (achter) met Capitulatie Wageningen 1945 die ook de publieksprijs won. Kleurrijk waren de wagens van Jong Vierakker (Fantasty Vierakker) die als vijfde eindigde en Sjakie en de Chocoladefabriek van de bouwgroep Beeklaan die als vierde door de jury werd beoordeeld. De bloemenwagen 'Jungle Book' van bouwgroep Delden eindigde als zevende. Bij de kinderen waren de mooiste creaties in de categorie individueel Pipi Langkous (Fien Carp), groepen Pokemon (Catootje en Lot Kuster, Lynn Bouwmeester en Emma Keppels) en bij de karretjes de Zwarte Cross (Jorik Rietman, Lars Sarink en Ruben Siemes).

Het Oranjefeest Vierakker-Wichmond startte zondag 21 augustus met een oecumenische viering in de Protestantse Kerk en een oriëntatierit, gevolgd door een seniorenavond in het Ludgersgebouw met cabaretgroep BoeB'n. De kinderspelen en de volksspelen vonden op vrijdagmiddag in en rond de feesttent plaats. Zaterdagavond zorgden Rob en Sander 'Van de Hak op de tak show' voor de muzikale invulling en zondag maakte Anderkovver er een groot feest van in de tent.

Meer foto's en uitslagen: achterhoekfoto.nl, oranjefeestvierakker-wichmond.nl of facebook.com/oranjecomitevw.


De winnaar van de optocht 'Groeten uit de Rimboe'. Foto: Achterhoekfoto.nl/Paul Harmelink 

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant