Het 680 kilogram team van TTV Vorden werd tweede in de Zomercompetitie. Foto: Jan Hendriksen
Het 680 kilogram team van TTV Vorden werd tweede in de Zomercompetitie. Foto: Jan Hendriksen

'Tactische aanwijzingen vliegen je om de oren'

Algemeen

Vorden – "Aandrukken. Lengte maken. Met z'n allen. Er overheen. Op deze hoogte houden. Blijven hangen." Wie zondag als 'buitenstaander' het prachtige zonovergoten sportcomplex van Touwtrekvereniging Vorden aan de Ruurloseweg in buurtschap Medler betreedt weet niet wat hij of zij hoort. Langs het speelveld waar 'bonkige' en 'iele' mannen, maar ook vrouwen, 'aan het touw staan' vliegen de tactische aanwijzingen van de coaches en enkele omstanders je om de oren. Die omstanders zijn stuk voor stuk 'kenners' zo blijkt. Toeschouwers staan her en der in kleine plukjes langs de zijlijnen het gebeuren te aanschouwen. Veelal opa's en oma's van jeugdspelers.

Door Jan Hendriksen

Touwtrekvereniging Vorden was ook dit jaar weer gastheer voor het slottoernooi van de Zomercompetitie van het Gewest Oost van de Nederlandse Touwtrekkers Bond (NTB). TTV Vorden heeft de zaakjes altijd perfect voor elkaar en krijgt van het gewestbestuur daarom de laatste jaren steevast de laatste speelronde (8) toegewezen. Dat mag als een grote eer worden gezien. En daar zijn voorzitter Gert Jan Vliem en zijn mannen dan ook best wel trots op.

TTV Vorden beschikt namelijk over een prachtig sportcomplex die, behoudens het trainingsgedeelte, relatief veel te weinig in gebruik is. De parkeerwachters Antwan Havekes, Frans Berendsen en Jan Klein Geltink delegeren de auto's van de deelnemende touwtrekkers en het publiek op deze vroege laatste zondagmorgen van augustus naar het bedrijfsterrein van de coöperatieve werktuigenvereniging Elweco – Medo die honderd meter verderop richting Ruurlo ligt. In de ochtenduren staan de jeugd en de 680 kilogram klasse 'aan het touw'.

Het jeugdteam presteert uitstekend

Het Vordense jeugdteam, met enkele jongens aan het touw die over veertien dagen deel uit maken van het nationale jeugdteam dat aan de wereldkampioenschappen in het Zweedse Malmö deelneemt, presteert uitstekend. Men laat zien dat als het team compleet is met eigen leden, heel goede resultaten kunnen worden behaald.
En dan is het des te jammer dat men op een puntje na zondag net niet het podium haalt. Dit tot ontsteltenis van Richard Vliem. Een kleine vloek was dan ook uit zijn mond te horen. Alleen tegen dagwinnaar en algeheel kampioen Vios Bison uit Beltrum werd verloren. Met 154 punten werd men zeer verdienstelijk vierde in het eindklassement bestaande uit elf ploegen.

Tweede
In de klasse van 640 kilogram liep het team van TTV Vorden dit seizoen achter de feiten aan. Vanaf de start van de Zomercompetitie liep het niet goed en dit kreeg men ook niet meer verbeterd in de opvolgende wedstrijden.

Zondag behaalde het team drie punten en dat was met een punt verschil met de nummer drie in een klasse met zes ploegen goed voor een vierde plaats in de eindklassering. Het 680 kilogram team deed in de A-klasse betere zaken door twee punten meer te pakken dan de nummer drie Vios Bison (Beltrum) en werd zodoende tweede in het eindklassement achter kampioen Onze Kracht Is Achteruit (OKIA) uit Holten, in een klasse die uit zes ploegen bestond.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant