Saxofoniste Annelies Vrieswijk. Foto: PR
Saxofoniste Annelies Vrieswijk. Foto: PR

Twee jonge musici bij Najaarsconcert Harmonie

Algemeen

VORDEN - Harmonie Vorden organiseert 29 oktober haar traditionele najaarsconcert in de Dorpskerk van Vorden. Voor het najaarsconcert op 29 oktober zijn twee jonge musici uitgenodigd om als solist op te treden: Annelies Vrieswijk op saxofoon en Diederik Ornee op klarinet.

Beide musici hebben hun sporen in de wereld van de muziek verdiend door deelname aan solistenconcoursen, ensembles en symfonieorkesten. Annelies en Diederik maken beiden onderdeel uit van het Rodiontrio. Daarnaast speelt Annelies in het Syrene Saxofoonkwartet, het Nederlandse Philharmonisch Orkest en Residentieorkest. Als orkestmusicus speelt Diederik regelmatig met onder andere de Südwestphilharmonie Konstanz, Concerto d'Amsterdam, het Orchestra of the Age of Enlightenment, Amsterdam Baroque Orchestra en het Neues Barockorchester Berlin. Harmonie Vorden is blij dat ze bereid zijn om met hen te spelen tijdens het najaarsconcert waardoor dit concert borg zal staan voor de nodige muzikale kwaliteiten. In samenspraak met de solisten is een aantrekkelijke muzikaal programma samengesteld. Zij spelen solo en samen met de harmonie en zullen de specialiteit van hun instrument laten horen. Het programma biedt veel variatie van licht klassieke nummers tot een selectie uit de musical van Mary Poppins.

Met het najaarsconcert op 29 oktober neemt Harmonie Vorden ook afscheid van hun dirigent Berjan Morsink. In het voorjaar van 2016 heeft hij aangegeven na zes jaar Concordia en vier jaar Harmonie Vorden op zoek te gaan naar een nieuwe muzikale uitdaging en een volgende stap te willen zetten in zijn muzikale loopbaan. Na de sollicitatieprocedure zal naar verwachting vanaf 1 januari 2017 de harmonie worden geleid door een nieuwe dirigent.

Tijdens de pauze wordt de bezoeker een hapje en drankje aangeboden, verzorgd door Grand Bistro de Rotonde. Daar kunnen bezoekers voorafgaand aan het concert tegen een aantrekkelijke prijs dineren. Er is voor deze gelegenheid een speciaal menu samengesteld. Voor het concert zijn daarbij plaatsen gereserveerd. Toegang voor dit concert is tien euro per persoon. Kaarten zijn verkrijgbaar in de voorverkoop te verkrijgen bij de Bruna en op de avond zelf aan de kassa in de kerk.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant