3D aanzicht woningen Vorden voorzijde. Foto: PR
3D aanzicht woningen Vorden voorzijde. Foto: PR

Metamorfose voor woningen Zutphenseweg, Hoetinkhof en Berend van Hackfortweg Vorden

Algemeen

Vorden - Begin volgend jaar krijgen zestien woningen aan de Zutphenseweg, Hoetinkhof en Berend van Hackfortweg een flinke opknapbeurt. Wooncorporatie ProWonen maakt de woningen ook energiezuiniger. Door de renovatie ondergaan de huizen een complete metamorfose.

Wijziging constructie dag
ProWonen renoveert de woningen om ze in de toekomst te kunnen verhuren aan één- en twee persoonshuishoudens van alle leeftijden. Hiervoor is het nodig om op de verdieping een tweede slaapkamer te maken. Het gehele dak wordt daarbij vervangen. Aan de voorkant van het huis wijzigt de constructie van het dak. Door het plaatsen van een nieuwe berging, vast aan de woonruimte, wijzigt de plattegrond. Al deze werkzaamheden geven de huizen een vernieuwde uitstraling.

De onderkomens worden energiezuiniger door het plaatsen van kunststof kozijnen met HR++ glas. Het dak, de spouwmuren en de vloer worden geïsoleerd. In de woning vernieuwt ProWonen de keuken en de douche/het toilet en maakt ze een apart gastentoilet.

Tijdelijk onderkomen bewoners
De renovatie is zo ingrijpend dat bewoners tijdelijk naar een volledig ingerichte woonunit verhuizen. De corporatie organiseerde voor de bewoners een informatiebijeenkomst. In dit project is een bewonerscommissie samengesteld, waarbij naast bewoners ook een lid van de huurdersvereniging betrokken is.

Aannemer WBC-Bouw BV uit Winterswijk start in januari 2017 met de uitvoering. De laatste woningen zijn in juni 2017 aan de beurt.

3D aanzicht woningen Vorden achterzijde. Foto: PR
Huidige woningen voorzijde. Foto: PR

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant