Vier finalisten van de voorleeswedstrijd tijdens de kinderboekenweek. Foto: PR
Vier finalisten van de voorleeswedstrijd tijdens de kinderboekenweek. Foto: PR

Amber Wesselink Leeskampioen Het Hoge

Algemeen

VORDEN - Voor altijd jong, dat was dit jaar het thema van de Kinderboekenweek. Opa's en oma's kwamen op school om over hun jeugd te vertellen. Er werd een opa- en omaquiz gehouden en de kinderen hebben stambomen en opa- en omaboeken gemaakt. De kinderen mochten als opa of oma verkleed op school komen met een zelfgemaakte leesbril op. Ook werden er door de kinderen filmpjes gemaakt hoe hun leven eruit zal zien als 100-jarige. En natuurlijk werd er veel gelezen en voorgelezen.

Kinderboekenweek stond ook in het teken van Leeskampioen worden. Leerlingen uit de groepen 7 en 8 konden zich hier voor opgeven. Uiteindelijk werden er vier winnaars uitgekozen. Deze finalisten, Amber Hulleman, Amber Wesselink, Maud Menkveld en Sofie Legtenberg mochten in de finale nog een keer het gekozen stukje voorlezen aan alle leerlingen van groep 3 en 4. Tijdens deze finale waren juryleden aanwezig, die uiteindelijk een voorleeskampioen hebben uitgekozen.

De hele school zat in de hal te wachten om te horen wie de winnaar was van de voorleeswedstrijd 2016. Alle vier finalisten waren toppers, maar de oorkonde ging dit jaar naar Amber Wesselink uit groep 8. Na de bekendmaking heeft zij haar verhaal aan de hele school voorgelezen. Daarna voerde groep 5 een leuk toneelstuk op over de school van vroeger.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant