In het slotwoord werd Berjan Morsink bedankt voor zijn inzet. Foto: PR
In het slotwoord werd Berjan Morsink bedankt voor zijn inzet. Foto: PR

Afscheid en dankwoorden tijdens geslaagd Najaarsconcert Harmonie Vorden

Vorden - In een redelijk goed gevulde Dorpskerk in Vorden vond zaterdag 29 oktober het inmiddels traditionele Najaarsconcert van Harmonie Vorden plaats. Het najaarsconcert wil jonge musici een platform bieden om hun muzikale kwaliteiten aan het publiek te tonen. Ditmaal waren Annelies Vrieswijk op saxofoon en Diederik Ornee op klarinet als jonge musici uitgenodigd om hun muzikale bijdrage aan dit concert te leveren. Ook burgemeester Besselink en haar echtgenoot waren in het kader van 'buurt maken' voor dit concert uitgenodigd.

Tijdens het welkomstwoord van voorzitter Wout Dekkers werd zij als voorzitter van de gemeenteraad en het college uitgenodigd het initiatief te nemen verenigingen, scholen, stichtingen en particulieren die actief zijn op cultureel gebied bij elkaar te brengen. Door een goede samenwerking tussen de verschillende partners kan er voor worden gezorgd dat kinderen en ouderen in aanraking worden gebracht met verschillende culturele uitingen. Verenigingen vormen een belangrijke pijler in de samenleving van Vorden maar zij zijn daarbij wel afhankelijk van voldoende aanwas van leden.

Het concert werd geopend met Intrada Festivo van Stephen Bulla en A Little Concert Suite van Alfred Reed. Vervolgens traden Annelies en Diederik op als Rodion Duo. Beiden maken onderdeel uit van het Rodion Trio een bezetting waarbij Mark Toxopeus de piano speelt. In het samenspel van klarinet en saxofoon kwam de mooie klankkleur van beide instrumenten tot zijn recht. Vol overgave werden door deze getalenteerde musici verschillende duetten geschreven voor klarinet en of saxofoon door hen vertolkt. Ieder afzonderlijk speelde zij als solist met het harmonieorkest waarbij Diederik het klarinet concert van Jan van der Waert vertolkte en Annelies Spanish Dance van Carl Wittrock.
Tijdens de pauze werden de aanwezigen van een hapje en drankje voorzien door Bistro De Rotonde waardoor dit concert een extra cachet kreeg.

Aan het eind van het concert gaf burgemeester Besselink aan dat zij verrast was door het muzikale niveau van dit orkest en meer is dan een muziekvereniging die zichtbaar is tijdens Koningsdag en Sinterklaasintocht. Ook zij onderstreepte het belang van de aanwezigheid van verenigingen in de samenleving van Vorden en beloofde de boodschap over te brengen aan het college en de gemeenteraad. Vervolgens werden Annelies en Diederik bedankt voor hun bijdrage aan deze muzikale avond en ontvingen zijn de bijbehorende bloemen uit handen van mevrouw Besselink.

Met het najaarsconcert nam ook dirigent Berjan Morsink afscheid van deze vereniging. Sinds 2006 was hij zes jaren verbonden aan muziekvereniging Concordia en met de fusie in 2012 gaf hij leiding aan het orkest van Harmonie Vorden.
In het slotwoord werd Berjan door voorzitter Wout Dekkers bedankt voor zijn inzet gedurende de afgelopen jaren en de wijze waarop hij na de fusie van twee muziekverenigingen een muzikale eenheid heeft weten te smeden. Hem werd succes gewenst in het vervolg van zijn muzikale carrière een ook aan hem werden de bloemen overhandigd door burgemeester Besselink.

Het concert werd afgesloten met het nummer Saxofobia van Rudy Wiedoeft. Een Amerikaanse componist die ook zelf de saxofoon bespeelde. Beide solisten vertolkten de solo's waarbij als bijzonderheid kan worden vermeld dat Annelies de tenorsaxofoon bespeelde die door Wiedoeft ontworpen was.

Na afloop werd door menig bezoeker geconcludeerd dat de concerten van harmonie Vorden meer bezoekers verdienen. Een oproep aan de inwoners om een volgend keer wel aanwezig te zijn.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden