Vl.n.r.: Michel Feukkink, Patricia ten Barge, Hannie Hendriksen, Volkert Maarseveen, Margot Feukkink en René Brummelman. Foto: Jan Hendriksen.
Vl.n.r.: Michel Feukkink, Patricia ten Barge, Hannie Hendriksen, Volkert Maarseveen, Margot Feukkink en René Brummelman. Foto: Jan Hendriksen.

Nieuwe exploitanten van café-restaurant De Herberg

Algemeen

Vorden – Gezamenlijk zit het zestal op deze al vroeg donker ingevallen donderdagavond aan de stamtafel. Normaliter is het etablissement op deze doordeweekse avond gesloten. Al ruim 37 jaar lang. Maar voor deze gelegenheid wordt graag even een uitzondering gemaakt. "We hebben er zin aan en gaan een mooie nieuwe uitdaging aan", zo laat Patricia ten Barge (46) als eerste weten. "Voor mij hoeft dit allemaal niet. Ik vertrek liever met stille trom'', zo verklaart Hannie Hendriksen (65) aansluitend.

Door Jan Hendriksen

De geruchten gingen al langer de ronde. Maar per 1 januari 2017 gaat het dan echt gebeuren. Patricia ten Barge en René Brummelman (48) en Margot (49) en Michel (43) Feukkink worden de nieuwe exploitanten van café-restaurant De Herberg, Hannie Hendriksen en haar partner Volkert Maarseveen (65) gaan van hun vrije tijd genieten. "En dat hebben ze na al die jaren ook meer dan verdiend", zo zegt Patricia die al een groot aantal jaren bij haar moeder in loondienst is, maar nu samen met haar vriend René en haar zakelijke partners Margot en Michel op eigen horecabenen gaat staan.

Het was 1979 toen Hannie Hendriksen samen met haar voormalige echtgenoot Cor ten Barge 't Wapen van Vorden van de familie Smit aan de Dorpsstraat kocht. "'t Café was destijds gesloten. Die stond vol met wijnvaten. De zaal en de slijterij waren nog in gebruik", zo herinnert Hannie zich nog als de dag van gisteren. Als snel werd De Herberg een begrip in Vorden en omgeving. 

Wie heeft er niet de polonaise gelopen tijdens een van de talloze bruiloften, een vorkje geprikt of even 'na geborreld' na een vergadering? Om al die andere activiteiten zoals de talloze optredens van live bands en artiesten niet te vergeten. Maar ook de carnavalsavonden schieten bij Hannie in gedachten voorbij. Maar aan dit alles komt nu voor haar een einde. Hoewel? "Ik zal op de achtergrond nog best wel eens van de partij zijn. We blijven hier niet wonen, Patricia, René, Margot en Michel moeten alle ruimte krijgen. En dan moet je ze niet teveel meer voor de voeten lopen."

Vervangen
Patricia, René, Margot en Michel zullen De Herberg op de zelfde voet voortzetten, met hier en daar zeker vernieuwingen! Het karakter en de naam zal ongewijzigd blijven. "Wel kiezen we voor een nieuw voorvoegsel. De titel café-restaurant zal vervangen worden door een eigentijdse titel evenals het logo dat verfrissend vernieuwd zal worden. Maar over het hoe en wat. Daarover laten we ons nog niet uit. Daarmee zullen we binnenkort naar buiten treden. Ook de menukaart zal vernieuwd worden, maar de huisgemaakte gehaktbal, saté, spareribs en de 'Herberg schnitzel' zullen zeker niet van de kaart verdwijnen! Maar we blijven de formule van à la carte handhaven", zo verklaart Michel die in Vorden bekendheid geniet als succesvolle hoofdtrainer van voetbalvereniging Vorden.

René en Michel blijven buiten De Herberg om werkzaam bij hun huidige werkgevers. Margot gaat fulltime meedraaien binnen de horecaonderneming. "Op deze manier ondersteunen en stimuleren we elkaar en ontstaan er nieuwe ideeën die we gezamenlijk zullen uitvoeren. Zo heeft een ieder zijn kracht en expertise", zo verklaart het viertal.

Verrassend
Wat Patricia, René, Margot en Michel voor ogen hebben is, om de aankomende jaren, thema-avonden te gaan organiseren, daarbij moet je denken aan jaren zeventig- en tachtig party's, een Après-skifeest, 40+ Café maar ook tieneravonden en kaartmiddagen en avonden voor de wat ouderen. Kortom: 'Voor een ieder wat wils'.

Afscheid
De personele bezetting zal het zelfde blijven. Patricia: "Onze vertrouwde krachten blijven allemaal verbonden aan De Herberg." Maar dat zal straks niet meer voor Hannie en Volkert gelden. "Maar jullie vertrekken toch niet met stille trom?", is een veel gevraagde vraag die Hannie en Volkert in de afgelopen dagen te horen kregen. En dat zal vast niet gebeuren!

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant