De kinderen van vier tot en met twaalf jaar mochten als eerste het bos in voor de een kilometer lange Kidscross.. Foto: PR.
De kinderen van vier tot en met twaalf jaar mochten als eerste het bos in voor de een kilometer lange Kidscross.. Foto: PR.

Recordaantal deelnemers Oudejaarscrossloop Vorden

Algemeen

Vorden – Een recordaantal van 727 deelnemers stonden vrijdag 30 december aan de start van de 36ste editie van Oudejaarscrossloop in Vorden. Vele vrijwilligers waren al vroeg in touw om het parcours uit te zetten in de bossen tussen Vorden en Lochem. Een groot gedeelte van de route bestaat uit smalle bospaden en dan moet het uitzetten nauwkeurig gebeuren. Het weer was perfect met een paar graden boven nul en een lekker zonnetje. Rond de middag arriveerden de eerste lopers op sportpark 't Grote Veld en werd het druk in de kantine van voetbalvereniging Vorden waar de start en finish plaatsvonden.

De kinderen van vier tot en met twaalf jaar mochten als eerste het bos in voor de een kilometer lange Kidscross. Het startschot voor dit onderdeel werd gegeven met een geweldige knal vanuit een carbidbus. Vol enthousiasme en snelheid vertrokken 93 kinderen. In een snelle tijd van drie minuten en 22 seconden was Tymen Wisselink van Argo uit Doetinchem terug. Bij de meisjes was Ninthe Koks van AV34 uit Apeldoorn het snelste in vier minuten en een seconde. Alle kinderen kregen bij de finish een dikverdiende medaille en voor de snelste drie jongens en meisjes per leeftijdscategorie waren er bekers. Geïnspireerd door het enthousiasme van de jonge lopers van de Kidscross begonnen de deelnemers van de vijftien, tien en vijf kilometer aan hun afstand.

Er waren zelfs deelnemers uit Engeland en Duitsland naar Vorden gekomen. Dat de omstandigheden goed waren voor snelle tijden, bleek uit de eerste binnenkomers bij de vijf kilometer. Ruben Garretsen van AV Argo uit Doetinchem won in 17.33 minuten bij de mannen. Bij de vrouwen won Evelien Kooij uit Vorden en tevens lid van AV Hanzesport uit Zutphen in een tijd van 21.08 minuten. De tien kilometer bij de mannen werd gewonnen door Edwin Wissema van AV De Liemers uit Didam. Edwin won in 2015 de vijf kilometer en had vrijdag ingeschreven voor de tien kilometer en won ook deze afstand in een nieuw parcoursrecord van 35.25 minuten. Bij de vrouwen verpulverde Linda Ooms van AV Hanzesport uit Zutphen het parcoursrecord op de vijf kilometer en won in een mooie tijd van 39.20 minuten.

Ton ten Have wisselbokaal
Bij de vijftien kilometer voor de liefhebbers van de lange afstand, sloeg Koen Vossers van het topteam van AV Hanzesport toe. In een zeer snelle tijd van 51.13 minuten verbeterde hij het parcoursrecord uit 2008 met ruim 1,5 minuut. Bo Meerkerk van Argo won bij de vrouwen in 1.08.32 uur. De Ton ten Have wisselbokaal voor de snelste lopers uit Vorden op de vijftien kilometer bij de mannen en vrouwen was tijdens deze editie voor David Klein en Marielle Klein Brinke. David Klein finishte als derde overall met een netto eindtijd van 56.07 minuut. Marielle Klein Brinke kwam in 1.15.26 uur als derde binnen bij de vrouwen. De bokaal is na afloop uitgereikt door Ton te Have zelf en hij was trots op deze twee Vordense atleten die prima tijden lieten noteren.

Zwembad In de Dennen
De deelnemers werden onderweg en bij de finish aangemoedigd door de vele supporters. Dat kwam de sfeer zeker ten goede mede door de muziek van accordeonist Henk Wormeester. De organisatie kijkt tevreden terug op een geslaagd, sportief evenement, waarvan dit jaar de opbrengst ten goede komt aan het Vordense Zwembad In de Dennen. Sinds twee jaar moet het bad rond komen zonder subsidie van de gemeente en dus kan het bad alle hulp gebruiken. Zwembad In de Dennen draait voor een groot gedeelte op vrijwilligers. De opbrengst van de Oudejaarscrossloop 2016 komt ten goede aan de renovatie van de rode glijbaan. Timme Koster is de beheerder van het zwembad en verwacht dat, met de opbrengst van de cross, de renovatie een feit is. Dit betekent dat kinderen komend seizoen weer veilig gebruik kunnen maken van de rode glijbaan. De opbrengst van de Oudejaarscrossloop wordt medio maart 2017 bekendgemaakt. Voor foto's en uitslagen zie de website.


www.oudejaarscrossloop.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Noord