Antoon krijgt door voorzitter Han Radstake het insigne van het KNZV opgespeld. Foto: PR
Antoon krijgt door voorzitter Han Radstake het insigne van het KNZV opgespeld. Foto: PR

Oorkonde en insigne voor jubilaris Antoon Eijkelkamp

Algemeen

VORDEN - Tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst op maandag 2 januari werd Antoon Eijkelkamp in het zonnetje gezet voor zijn 25-jarig lidmaatschap als zanger van het Vordens Mannenkoor. In het bijzijn van zijn vrouw en kinderen werd hij toegesproken door voorzitter Han Radstake.

Antoon is lid vanaf 1991. Tot 1976 zong hij ook al een aantal jaren bij het koor. Maar hij koos er daarna voor een uitstapje te maken naar het Warnsvelds Operettekoor. Hier heeft hij vele hoofdrollen gezongen. Het heeft vijftien jaar geduurd voordat hij in 1991 terugkeerde bij het Vordens Mannenkoor. Daar is hij met zijn prachtige dragende stem nog steeds één van de grote steunpilaren bij de eerste tenoren. Typerend was dan ook de opmerking van één van de eerste tenoren na afloop van de generale voor het laatste kerstconcert waar Antoon verstek moest laten gaan: 'Je kon goed merken dat hij er vandaag niet bij was'.

Net als zijn broer Ludo heeft Antoon binnen het koor in al die jaren met zijn mooie hoge stem menige solopartij voor zijn rekening genomen. Zingen is in de familie Eijkelkamp als vanzelfsprekend. Het is hen met de paplepel ingegoten. Vader zong in het kerkkoor van Kranenburg. Zelf zingt Antoon ook al meer dan 40 jaar bij dit koor nu in Vorden onder de naam Cantemus Domino. Er was nog een prachtige periode. Vijfentwintig jaar lang vormde Antoon samen met vijf broers de zanggroep gebroeders Eijkelkamp waarmee ze met erg veel succes hebben opgetreden in de wijde regio.

Velen zullen Antoon en zijn vrouw Tonny ook kennen van een koffiestop of een etentje bij Café Restaurant 't Wapen van 't Medler, waar zij vele jaren het vertrouwde gezicht waren.
Tot slot werd Antoon door voorzitter Han Radstake het insigne van het KNZV opgespeld en was er de bijhorende oorkonde. En natuurlijk waren er bloemen voor zijn vrouw.
Met 'Mnoghaja Leta' bracht het koor tot slot de jubilaris en zijn vrouw een muzikale hulde.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant