'De toneelgroep 'Krato in het klooster. Foto: PR.
'De toneelgroep 'Krato in het klooster. Foto: PR.

Nonnen en broeders die allemaal net even 'iets' anders zijn

Algemeen

Krato speelt komedie 'Zeven Zusters in Zaligheid'

VORDEN/KRANENBURG - Toneelvereniging Krato (Kranenburgs Toneel) staat vrijdagavond 17 maart op de toneelplanken in Kulturhus Vorden met de komedie 'Zeven Zusters in Zaligheid'. Krato staat bekend om haar variatie in de toneelstukken die men opvoert waarbij altijd de humor de boventoon voert. Ook nu is de toneelgroep onder leiding van regisseur Bertus Pellenberg er weer in geslaagd een hilarisch toneelstuk te vinden. Dit keer met nonnen en broeders die allemaal net even 'iets' anders zijn.

Door Jan Hendriksen

Naast de bekende spelers heeft Krato dit jaar wederom een nieuwe speler weten te strikken: Niels Groot Jebbink debuteert in de komedie in twee bedrijven 'Zeven Zusters in Zaligheid'. Ondanks al dat vrouwengeweld voelt hij zich zeer vertrouwd op het podium! De zusters leven er nogal vrij op los sinds hun oude moeder overste 'van het paadje af' is. Maar dat lijkt allemaal over te zullen gaan als er een nieuwe 'Vlaamse' moeder komt. Op dezelfde dag dat moeder Clara arriveert komen er nog meer nieuwelingen in de abdij waardoor de situatie er alleen maar ingewikkelder op wordt. 'Zeven Zusters in Zaligheid' is geschreven door Johan Dobbelaar.

De spelersgroep bestaat naast Niels Groot Jebbink uit Erik Dimmendaal, Hester Stevens, Marjan Buunk, Tiny Pellenberg, Simone Janssen, Bernardet Wunderink, Miranda Beekman, Martine ten Arve en Ingrid Ooms. Souffleuse is Anneke Roelvink die tevens de grime verzorgt. De decorbouwers zijn Dorien Groot Jebbink en Bernard Wunderink.

De voorstelling 'Zeven Zusters in Zaligheid' van Krato begint vrijdagavond 17 maart om 20.00 uur. De zaal is om 19.15 uur open. De entree bedraagt zes euro. Kinderen tot en met twaalf jaar betalen drie euro.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant